Aynı kişiden 140 Bin TL daha almak isteyen zanlılar, Darıca İstasyon Caddesi üzerinde polisin yaptığı operasyonla yakalanırken, 26 yaşındaki diğer şüphelinin ise Pendik'te suç üstü yakalandığı öğrenildi.

Telefonla aradıkları bir bayana kendilerini Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser olarak tanıtan 14 yaşındaki H.Y. ile 17 yaşındaki M.T. ve 26 yaşındaki S.Ç. yanlarında Cumhuriyet Savcısının da olduğunu belirterek ismi gizli tutulan bayanla Darıca İstasyon Caddesi Eskihisar  yolu üzerinde  buluşarak 50 Bin TL. değerindeki altınları aldılar. Altınları aldıklarının ertesi günü sürekli olarak aynı bayanı telefonla arayan ve bankadan 140 bin TL. çektiklerini öğrenen şahıslar bu paraya da göz koyarak almak istediler. Telefonun şarjının bitmesi üzerine kendilerine polis süsü veren şahıslara karakola giderek buradan ulaşmak isteyen kadını ikna eden Darıca Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, parayı almak için buluşma yeri olan Darıca İstasyon Caddesi üzerine gelen H.Y. ve M.T'yi kıskıvrak yakaladılar.  Olaya karışan üçüncü zanlının Pendikte olduğunu öğrenen polis,burada yaptığı operasyonla  S.Ç.'yi de kıskıvrak yakaladı. 

Zanlılardan 17 yaşındaki M.T. ve 26 yaşındaki S.Ç. sevk edildikleri mahkeme tafından tutuklanırken, 14 yaşındaki H.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.