Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı kararıyla İstanbul Sağlık bilimleri üniversitesine bağlandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, akademik kadroyla hizmet verecek 3. hastaneyi ilimize kazandırdıklarını belirterek, “Sağlık Bakanımıza, İl Sağlık Müdürümüze ve Darıca Farabi Hastanesi Başhekimimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bölgenin en büyük ve güçlü hastanelerinden biri olan Darıca Farabi, 9 kat 16 bloktan oluşuyor. Toplam 10 bin m2 kurulum alanı üzerinde 51 bin m2’si kapalı olmak üzere 96 bin m2 alana sahip. Ayrıca 825 araç kapasiteli 13 bin m2 otopark alanı bulunuyor. İçinde 50 çocuk kapasiteli kreşi, 270 kişi kapasiteli ve donanımlı konferans salonu mevcut. Hastanede halen 117’si uzman 143 hekim ve 353 hemşire olmak üzere toplam bin 289 personel görev yapıyor.

Darıca Farabi 104 poliklinik, 57 adet yoğun bakım yatağı, 8 adet ameliyathane salonu, 400 yatak ile hizmet veriyor. Odaların %90’ı nitelikli yatak kategorisinde.

ZEYBEK AÇIKLADI
Zeybek ''Kocaeli Üniversitesi ve Derince EAH dahil olmak üzere 3. basamak hastanelerine bir hastanemizi daha kazandırmış bulunmaktayız. İlimize hayırlı olsun.
Sağlık Bakanımız Dr.Fahrettin Koca, Sağlık İl Müdürü Op.Dr.Şenol Ergüney ile Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş’e teşekkür ediyoruz” dedi.