CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Beyhan Korkmaz CHP’ye neden oy verilmesi gerektiğini anlatarak esnafı bilgilendirdi

 

Kartepe ilçesinde küçük esnaflara seri ziyaretler gerçekleştiren CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Beyhan Korkmaz esnafların sorunlarını dinledi. Korkmaz, esnaflara neden CHP’ye oy vermeleri gerektiğini anlatarak meclisten geçirilmek istenen koruma memurları ile ilgili yasa yasa tasarısı hakkında esnafı bilgilendirdi.
 
İKTİDARIMIZDA LOBİLER OLMAYACAK
Küçük esnafların sorunlarını dinledikten sonra konuşmasına başlayan ve CHP’ye neden oy verilmesi gerektiğini anlatan CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Beyhan Korkmaz, “Küçük esnafı koruyacağız. Büyük alış veriş merkezleri şehir dışlarında olmalı. Bu konuda üzerimize düşen neyse yaparız. Enflasyon değerleri üzerinden ülke bataklığa giriyor. Dolar karşısında eriyen Türk parasının alım gücüne etkisi ortada. Benzinde indirim uygulanmalı. Hızlı tüketim ve dayanıklı tüketim ürünleri dahi pahalılığa yol açan şey petrol fiyatlarıdır. Tarladan evimize girene kadar ürünler el yakıyor. Nakliyeciler de mağdur. Biz iktidara geldiğimizde hiç bir lobi olmayacak. Faiz lobisi, Petrol lobisi avucunu yalayacak. Ülkemiz rahat bir nefes alacak” ifadelerinde bulundu.
 
KASAP GİBİ DAVRANMAYACAKLARINI BİLEMEYİZ
Korkmaz, “Meclisten bu hafta geçirilmek istenen koruma memurları ile ilgili yasa tasarısı endişe vericidir. İç işleri Bakanlığı ilk etapta 28 bin 500, sonrasında yaklaşık 50 bini bulacak koruma memuru alımı ilanını çoktan verdi. En fazla 25 yaş ve en az lise mezunu olması ve fiziki yapının yeterlilik kriteri olarak belirlenen gençlerimiz 4 ay gibi kısa bir dönem eğitim alacak ve 6 yıl aynı görevde kalırsa polis olmaya da hak kazanabilecek. Polise yardımcı olarak düşünülen yeni bir sektördür bu. Ve bunun ülke huzuru için iyi olmadığını düşünüyorum. Eli silahlı koruma memurlarının iç güvenlik yasası düşünüldüğünde bir kasap gibi davranmayacaklarını nereden bilebiliriz?” dedi.
 
TOY GENÇLER VEBAL ALTINA SOKULMAMALI
Koruma memurları ile ilgili yasa tasarısı üzerine konuşmasını sürdüren Beyhan Korkmaz, “Stadyumlar üniversiteler, hapishaneler ve öğrenci yurtlarının korunması sağlanacak olan bu yeni meslek grubunun yeterli eğitim ve yeterli psikolojik testlere tabi tutulmadan piyasaya sürülme fikri korkutucudur. Özel Güvenlik Kurumları bu karardan etkilenecektir. Özel Güvenlik Eğitim Kurumları silahlı ve silahsız eğitimler vermektedir ve bu eğitimi alan insanların durumu ile Özel Güvenlik Kurumları için hoş olmayan bir durum oluşturacaktır. Bu proje iyi düşünülmemiş bir projedir. Vur emri gücüne sahip olabilecek 50 bin toy genci, bu vebalin altına sokmamak gerekir. Ümidim bu tasarının meclisten geçmemesidir” şeklinde konuştu.
 
POLİSLERİMİZ HALKIN POLİSLERİDİR
Son olarak polislerle ilgili de konuşan Beyhan Korkmaz, “Polislerin sendikal haklardan faydalanmaları en büyük hayalim. Polislerimizin maaş ve sosyal hakları mutlaka düzenlenmeli ve özellikle psikolojik destek birimlerinden yararlanmaları özendirici hale gelmelidir. Yoğun stres, uzun mesai saatleri muhakeme yeteneğinin yitirilmesini sağlar. Emniyet güçlerimizin tedirgin olduğunu düşünüyorum. Demokratik ülkelerde fikri hür, vicdanı hür insanlar yaşarlar. Ufak bir hak aramada ulusal tehdit algılanıp sendikal faaliyetlerin ötelenmesi polislerimizi de germektedir. Polisle halkı karşı karşıya getirmemek gerekir. Halkına güvenmemek ciddi bir problemdir. Son olarak polis millet el ele diyor ve yanlışlardan dönülmesi için farkındalık çalışmalarım devam edecek diyorum” ifadelerinde bulundu.