CHP'de milletvekili aday adaylıkları tüm hızıyla sürüyor. CHP’nin kadın aday adaylarından Beyhan Korkmaz başvuru dosyasını Pazartesi günü Ankara’ya giderek teslim edecek.


Yaptığı siyaseti sadece makam ve mevki sahibi olmak için değil, halkına ve sahip olduğu fikre en iyi hizmeti sunabilmek için siyaset arenasında gördüğümüz Korkmaz'ı ilk olarak 2009 yerel seçimlerinde tanımaya başladık.

CHP Köseköy Belde Kadın Kolları Başkanlığı ve Kartepe'nin birleşerek ilçe olmasıyla birlikte kuruluş aşamasındaki faaliyetleriyle de tüm dikkatleri üzerine çeken dişli, pes etmeyen, azimli bir siyasetçi olarak anılan Korkmaz, 1977 yılında İzmit’te doğdu. Karayollarından emekli Köseköylü Hasan Korkmaz ve Melahat Hanım’ın 4 çocuğundan biri. Konya Selçuk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı mezunu. Ankara Gazi Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi aldı ve Köseköy’de yıllarca İngilizce öğretmenliği yaptı.

Geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde de aday adayı olan Beyhan Korkmaz'a fırsat verilmemişti. Siyasette istediği makamı alamayan siyasiler genellikle küskünlük ile çalışmaları yarıda keserek CHP'yi kaderi ile başbaşa bırakmayı tercih ederlerken, Beyhan Korkmaz bu isimlerden birisi olmadı. 

Çaba ve azmiyle Kocaeli'nde ki CHP'lilere örnek olacak kadar önemli bir kadın siyasetçi kendisi.

Kocaeli'nin batıyakası'nda ve İzmit merkezinde ki bazı haber sitelerinin yaptığı anketlerde ise ilk üç içerisinde yer alan Korkmaz'a aday listesinde yer verilirse şayet nasıl çalışılır, gerçek çaba nasıl gösterilir bunu gerek teşkilatına gerekse kamuoyuna gösterecektir.