Kentsel Tasarımcı Talha Kös sosyal medya paylaşımı ile İzmit Belediyesi'nin SGK prim borçları yüzünden araçlara haciz geldiğini duyurdu.

Devam eden sürecin akabininde ise CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a sordu.

Haciz işlemi ile alakalı açıklama yapan Bakan Işıkhan şu ifadelere yer verdi:

SARBAŞ İnşaat Özel Eğitim Sağlık Akaryakıt Gıda Turizm Ticari Anonim Şirketi'nin toplamda yaklaşık 318,8 Milyon lira prim borcu bulunmaktadır. Belediyeye ait borçların ödenebilmesi için 435 gayrimenkul belediyenin kendisince SGK borçlarına karşılık teklif edilmiştir. Belediye tarafından gönderilen gayrimenkullerin ada, parsel numaralarında hatalar bulunduğu anlaşıldığında herhangi bir işlem tesis edilmemiş bunun üzerine belediyenin tüm gayrimenkulleri üzerine bir haciz işlemi uygulanmıştır. Son olarak belediye başkanlığının yaklaşık 30 adet gayrimenkulün takasa uygun olmadığı SGK İl Müdürlüğünce ön değerlendirmeye tabi tutulmamaktadır. Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucu teklif edilen gayrimenkullerin SGK'ya olan borçlarına karşılık kabul edilip edilmeyeceğine SGK yönetim kurulunca karar verilecektir. Belediyeler bakımından ayrım yapılmaksızın tüm borçlu belediye başkanlıklarına ve varsa şirketlerine bu usul uygulanmaktadır."