Dilovası'nda ev baskınlarıyla gözaltına alınan ve savcılık ifadesi sonrası serbest bırakılan Faruk Aslanoğlu basın açıklamasında bulundu.

Aslanoğlu  ''19/03/2024 Tarihinde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturmayı esas alarak bazı Basın yayın organlarının hakkımda asılsız haber yapmasına ilişkin bu açıklamayı yapmam hasıl olmuştur.

19/09/2024 tarihinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri adresime gelerek hakkımda yürütülen soruşturmaya esas olarak Emniyete gitmem gerektiğini belirterek gözaltına alındım. 20/03/2024 tarihinde Yürütülen soruşturmaya istinaden adliyeye sevk edildim. Savcılık makamında ifademi tekrar verdikten sonra Savcılık makamından serbest bırakıldım.

Söz konusu yaşanan bu üzücü olaydan ötürü içinde bulunduğum ticari faaliyetlerime yönelik bir itibar zedeleme ve lekelenme hakkımın ihlal edilmesine yönelik yapılan bu girişimin rakip firmalar ve arkasındaki bazı Siyasi bürokratların tarafından yapılan bir kumpas olduğu kanaatindeyim.

Gıda, İthalat ve İhracat sektöründe önde gelen firmalarından biri olan KASRAN firması tarafıma aittir. Bu şirketi kendi egolarını ve ticari faaliyetlerimi zedelemek için bozmayı düşünen 3 kuruşluk şahısların bir anda yıkabileceği bir şirket değiliz. Heleki ben bu şirketi zor zamanlarımda çabalayarak uğraşarak didinerek kurdum. Ben işimde sektöründe Tüzel kişilerle ve Şirketlerle Aynı zamanda Globalde hizmet veren bir İş Adamıyım.


AİHM kararlarında da yer alan kişinin lekelenmeme hakkının ihlali durumunda Şahıslar tarafından TCK’nun ilgili maddelerince cezalandırılmasına yönelik Avukatım aracılığı ile Şikayetçi olup durumun takipçisi olacağız'' dedi.