TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’yle ilgili değerlendirmelerde bulundu. AMATEM ve ÇEMATEM’in açılmasının çok geciktiğini ve bu yüzden birçok hastanın mağdur olduğunu belirten Gergerlioğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a yüklendi.

ÇOK BÜYÜK İŞ YAPMIŞ GİBİ BİR DE ALKIŞ BEKLİYORLAR

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un açıklamaları üzerine konuşan Gergerlioğlu, “Kocaeli Valisi Sn. Seddar Yavuz “AMATEM, ÇEMATEM bitti, birileri söylenip duruyordu, bitirdik.” diyor. Allah’tan kork ya! Yıllardır bitirilemeyen, geciken AMATEM ve ÇEMATEM sonunda zor bela bitiyor, bir ton hasta mağdur olmuş, bir ton genç madde bağımlısı olmuş sen diyorsun ki: “İşte bak AMATEM ÇEMATEM açıyoruz bizi alkışlayın.” Utanacağınıza, sıkılacağınıza bizi alkışlayın diyorsunuz, Allah’tan korkun ya! Nasıl bir iştir bunu anlamak mümkün değil. Biz AMATEM, ÇEMATEM’in ne kadar geciktiğini çok iyi biliyoruz. Yıllardır bunu takip ediyoruz söylüyoruz feryat ediyoruz. Birileri söyleniyor denildiğinde ben olduğumu iyi biliyorum ama biz gerçekleri söylüyoruz. Kimseyi kandıramazsınız, biz ne kadar büyük gecikmeler yaşandığını çok iyi biliyoruz. Konuyu takip ediyoruz ve bir de utanmadan kalkıp çok büyük iş yaptık denilmesine de tahammül edemiyoruz” şeklinde konuştu.

Kocaeli Dilovası’ndan fotoğraflar gösteren Gergerlioğlu, “Çolakoğlu zehir saçmaya devam ediyor. Her gün Dilovası halkının üstüne bu zehirler saçılıyor. AK Partililer Dilovası’nda seçim kazandı ama nasıl? Her gün halka erzak dağıttılar ve üstünde AK Parti amblemleri ile çalışma yaptılar. Polisan fabrikasının sponsor olduğu erzak kutularına Dilovası AK Parti adayının fotoğraflarını yapıştırıp seçim yasağının oldu zamanlarda bile dağıttılar. Böyle böyle sonunda bir seçim kazandılar, işte Türkiye’nin hali de bu! Ya bir şekilde böyle yaparak seçim kazanıyorlar ya da seçimi kaybettikleri halde mazbatayı yürütüyorlar.” dedi.

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİLSE ÇOCUKLAR ONA NASIL EMANET EDİLDİ
Kendisine Kocaeli’nden gelen bir başvuruyu aktaran Gergerlioğlu, “Kocaeli’nden Hüseyin Cebe öğretmen 17 yıl önce katledildi. Anmasını KESK Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şubesinde yapmışlar. Ölümüne neden olan öğretmen akli dengesi yerinde olmadığına dair raporla işin için sıyrılmış. Fakat 657 sayılı kanunun 48 A- 7. maddesinde "Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak." denmektedir. Buna rağmen ilçe milli eğitim müdürü, kaymakam, il milli eğitim müdürü ve vali müteselsil sorumluluk konusunda bir işlem yapılmamıştır. Bu konuda o dönemin kamu sorumluları hakkında da işlem yapılmasını bekliyorlar. Aradan 17 yıl geçmiş ama adaletsizlik adaletsizliktir unutulmuyor! Bir öğretmen öldürülüyor ve ölümüne neden olan öğretmen akli dengesi yerinde olmadığına dair bir rapor ile işin içinden sıyrılıyor ve sonrasında çalıştırılmaya devam ediliyor ve bu hukuksuzluğun hesabını arkadaşları sormaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Kocaeli Darıca’da vatandaşların kendisine başvurduğunu belirten Gergerlioğlu, “Darıca’da otobüslerin geç geldiğine dair şikayetler var. Bir yurttaş “Eskihisar kavşağından otobüs beklerken belediye otobüsü gelip görüyor ama 'hadi lan' diyerek beni otobüse almadı.” diyor. Bu aracın plakası 41 BR 303, olay 26 Mart Saat 21:33’de olmuş. Kamunun izni ile görev yapan bir otobüs şoförü vatandaşa böyle muamele yapabilir mi? Bunu yetkililere soruyoruz! Saati, dakikasına ve plakasına kadar bu şoförün yaptığını buradan vatandaşın başvurusu ile açıklıyoruz. Yetkililer bir işlem yapacak mı? Bunu yazılı soru önergesi ile de soruyoruz! Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki yetkililere de soruyoruz. Darıca Belediyesi’ne de soruyoruz. Kim sorumluysa soruyoruz! Vatandaş bize başvurmuş, plakayı, saati vermiş. Hadi bakalım işlem yapacak mısınız yapmayacak mısınız bunu da bekliyoruz ve sorgulamaya da devam edeceğiz. Vatandaşın hakkını hukukunu sormaya devam edeceğiz. Bunu da buradan söylemiş olalım” şeklinde konuştu