Gebze Olimpik Yüzme Havuzu törenle hizmete girdi. Açılışta konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu "Açılışını yaptığımız tesisin eski yeri kurbağaların yüzdüğü bir alandı. Şimdi ise şampiyonların yetişeceği dev bir yüzme havuzu olacak" dedi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Gebze'de uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek olimpik yüzme havuzu hizmete girdi. Yüzme sporu ile ilgili her ayrıntının düşünüldüğü tesisin açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Cintımar, il ve ilçe protokolüyle çok sayıda öğrenci katıldı. 11 bin 850 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 13 bin 288 metrekare alan üzerine inşa edilen Gebze Olimpik Yüzme Havuzu açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade ederek, "Yıllarca atıl vaziyette kalan bu alanda daha önce kurbağalar yüzüyordu. Bölgeyi Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte spora, sporcunun hizmetine sunduk. Uluslararası müsabakaların yapılacağı, başarılı sporcu ve şampiyonların yetiştiği bir tesis kazandırdık" dedi. Çocukları iyi yetiştirmenin spora yönlendirmekle doğru orantılı olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Sporun her branşına önem veriyoruz. Özellikle de amatör spor branşlarına. Spor çocuklarımıza, gençlerimize önemli artılar kazandırıyor. Bunun için bizlere, anne ve babalara büyük iş düşüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak çok daha güzellerini yapacağız. Kocaeli'de yüzme bilmeyen, yüzmeyen kalmayacak" sözleriyle konuşmasını tamamladı. Spora yapılan her yatırımın önleyici sağlık yatırımı olduğunu dile getiren Bakan Fikri Işık, "Ülkelerin, devletlerin en temel görevlerinden bir tanesi çocuklarımız için iyi bir gelecek sağlamaktır. Bir gencimiz spora başlamışsa zararlı alışkanlıklar edinme riski de yoktur. Bu nedenle bu tesislerin yapımına biz de çok önem veriyoruz. 13 yıldır spora ve sporcuya çok büyük yatırımlar yaptık" ifadesini kullandı. Gebze'ye buz pateni salonu müjdesi veren Bakan Işık, "İnşallah yakın zamanda bu salonda hizmete girecek. Yapılan spor yatırımlarımız ile Türkiye'deki 6 bin 35 kulüp sayısını 13 bin 280'e, 28 bin lisanslı sporcu sayısını da 5 milyon 900 bine çıkardık" şeklinde konuştu. 

3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR 
Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan dev tesisin içinde bir adet 2 metre derinliğinde 25x50 ölçülerinde olimpik, 1.60 metre derinliğinde 16x25 ölçülerinde yarı olimpik ve 4,5x11 ebadında bir de çocuk havuzu bulunuyor. Tesisin yüzme havuzları bölümünde 750 seyirci kapasiteli tribün yer alıyor. Tesiste bir sporcu için gerekli tüm imkanlar titizlikle düşünüldü. Soyunma odaları, sauna, masaj, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümlerin yer aldığı olimpik yüzme havuzunun birinci katında danışma, bilet satışı, büfe, ofis, seyirci fuayesi, kafeterya ve mutfak yer alıyor. Tesisin havuz ve tribün çatısı çelik çatı olup, üzeri kenetli sistem trapezoidal kaplama şeklinde düzenlendi. Dış cephe kaplaması ise alüminyum kompoze panel olarak yapıldı.