Dilovası'nda çöp sorunu sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Biriken ve toplanmayan çöpler mahalle sakinlerinin isyanını gündeme getirmeye devam ediyor.

Bu sorun bazen bilinçsiz insanlardan, bazen toplanmayan ve biriken çöplerin taşmasından kaynaklanıyor. Konteynerlar çöplerle dolup taşıyor.

Köseler mahallesine bağlı TOKİ konut sakinleri bu sıkıntıyı yaşayan yerlerden.

"SOKAK HAYVANLARI ÇÖPLERİ DAĞITIYOR"

Bölge sakinleri çöp toplama hizmetini veren Dilovası  Belediyesi’nin kırsal kesimleri ihmal ettiğini belirterek, “Özellikle son bir aydır çok koku oluyor, çok sinek oluyor. Sokak hayvanları çöpleri dağıtıyor. Bu durum çok rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar çöplerin yaz kış sıkıntı olmadan toplanmasını istiyor.

 "MAHALLEYİ ÇÖPLÜK ALANINA ÇEVİRDİ"

Toplanmayan çöplere tepki gösteren vatandaşlar "Belediye çöp vergisi alıyor neye göre kime göre vergi alıyor. Mahallede konteynerleri doldu taşıyor. Rastgele atılan çöpler, mahalleyi çöplük alanına çevirdi. Başı boş gezen hayvanlar bu çöpleri sağa sola dağıtıyor. Gece yarısı çöp başında kavga eden sokak hayvanlarının sesine yataktan kalkıyoruz. Biriken çöplükte yiyecek arıyorlar. Öyle zaman oluyorki buraya çöpcü uğradığında 3 çöp konteynırın sadece birini boşaltıp gidiyor. Çöpler toplanmayınca yayılan kötü koku herkesi rahatsız ediyor. Canımızdan bezdik. Dilovası'nda yaşamayı bize zorlaştırmaya kimsenin hakkı yok. Buna artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz"  ifadelerini kullandılar.