Kocaeli Aile Hekimleri Derneği (KAHED) ile VM Medical Park Kocaeli Hastanesi iş birliğinde düzenlenen “Yeni doğan muayenelerde dikkat edilecek hususlar” konulu konferans, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ayla Günlemez’in sunumuyla gerçekleştirildi.

PEHLİVAN, VM MEDICALPARK’A TEŞEKKÜR ETTİ

VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde gerçekleştirilen konferansa KAHED Başkanı Recep Pehlivan’ın yanı sıra yaklaşık 35 aile hekimi katılım gösterdi. Benzer bir organizasyonu yine VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nin ev sahipliğinde ve doktorları eşliğinde gerçekleştirdiklerini söyleyen KAHED Başkanı Pehlivan, “Aile hekimlerimizi bilinçlendirmek açısından desteklerini her zaman yanımızda hissettirdikleri için tüm hastane yönetimine teşekkür ediyorum”

MUAYENE ÖNCESİ AYRINTILI ÖYKÜ ALINMALI

VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ayla Günlemez, Yenidoğan bebeğe yapılacak olan ilk fizik muayenenin hayattaki en önemli fizik muayene olduğunu söyledi. Günleme; “Bunun nedeni, hayatı kısa süre içinde ya da uzun zamanda tehdit edebilecek birçok anomalinin bu muayene sırasında saptanmasıdır. Muayene öncesi ayrıntılı öykü alınması gerekir. Gebelik haftası, doğum ağırlığı, postnatal yaşı, anne kan grubu, bebek kan grubu, annenin sistemik hastalığı var mı? Özellikle şeker hastalığı ve hipertansiyon sorgulanmalı. Anne de enfeksiyon, hepatit B taşıyıcılığı, beslenme nasıl, dışkı, idrar sayısı, rengi, sarılık, aşı yapıldı mı? Taramalar alındı mı? Kardeşlerde yeni doğan (ölüm, sarılık) dönemi sorunu oldu mu? Gibi soruların cevapları ile öyküyü tamamlayabiliriz” dedi.