2’nci Abdülhamit’le başlayan, 1961'de Devrim’le rafa kalkan 121 yıllık yerli otomobil hayalinde mutlu sona yaklaşıyoruz. Türk mühendislerinin elinden çıkan milli otomobile ait ilk prototipler kamuoyuyla paylaşıldı. Hedef 2019'da seri üretime geçmek. Yerli otomobilin Ar-Ge çalışmaları ise merkezi Kocaeli’de bulunan TÜBİTAK’ta yürütülüyor. 


Ve nihayet yerli otomobilin ilk prototip fotoğrafları yayınlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı. Bakan Işık, 3 prototip üretildiğini ve Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Işık, artık otomobilde bir paradigma değişimi yaşandığına dikkati çekerek, otomobil teknolojilerinde ciddi bir değişim olduğunun altını çizdi.  Fikri Işık, yerli otomobilin yeni teknolojileri geliştirmek için bir platform olduğunu dile getirerek, örneğin bataryanın sadece arabada değil, insansız hava aracından, akıllı evlere kadar kullanılacak bir ürün olduğunu ancak bunun ticarileştirilmesi gerektiğini, bunun da ancak yerli otomobil ile olabileceğini ifade etti. 

İNŞALLAH, BİR TÜRK MARKASI OLACAK 
Bakan Işık, "İnşallah 2016'da her türlü mevsim, iklim ve arazi şartında deneyeceğimiz 30-40 araç üretmeyi hedefliyoruz. 2020'den önce de inşallah 2019 sonuna kadar da Türkiye'de bunun seri üretimini başlatmayı hedefliyoruz. Bu tam dünyada da otomobil sektöründe bir geçiş dönemine işaret ediyor. İnşallah bir aksilik olmazsa, Türkiye'nin bu noktada istikrar yönünden bir problemi olmazsa, bu projeyi biz programladığımız şekilde sürdürürsek inanıyoruz ki 2020 yılında insanlarımızın tercihine bir Türk markasını da sunmuş olacağız" dedi.

BİR BABAYİĞİT LAZIM 
Yerli otomobile bir isim düşünüp düşünmediklerine yönelik bir soruyu Işık, şöyle yanıtladı: "İsimlerini tasarlama noktasında değerlendireceğiz, şu anda bir isim özellikle vermiyoruz. Biz AR-GE'yi TÜBİTAK olarak üstleniyoruz ama işin seri üretiminde bir babayiğit istiyoruz. Özel sektörün üretimde bulunması temel tercihimiz. Buna yönelik bazı çalışmalarımız, girişimlerimiz var ama özel sektörde bir babayiğit çıktıktan sonra isim de dahil tesislerin nereye kurulacağı, nasıl bir pazarlama stratejisi ve fiyat politikasıyla onları bu babayiğit ile kararlaştıracağız. Biz şu anda daha çok bu araçların teknoloji geliştirilmesine odaklanmış durumdayız. Bir yandan da babayiğit ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor."

TÜRKİYE, HALA TEDARİKÇİ 
Türkiye'nin yerli otomobil üretmesinin halen tedarikçi konumunda olan otomotiv sanayinin geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Işık, "Türkiye, otomotiv yan sanayiinde ve otomotivde iyi noktada ama yan sanayide tedarikçi ülkeyiz. Yarın uluslararası oyuncuların öncelikleri değişince Türkiye olumsuz etkilenebilir. Burası risk alanı. Kendi markamızı çıkarmadığımız sürece risk alanı olarak kalacak" diye konuştu. 

YERLİ ÜRETİCİYE RAKİP DEĞİLİZ 
Elektronik aksamlar, yazılım, donanım ve bataryanın otomotiv sektörü için hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Işık,  Türkiye'nin, 'Otomotivde ben de varım' demesi için marka çıkartması gerektiğine dikkati çekti.  Yerli otomobil projesinin Türkiye'de üretim yapan firmalara rakip olmayacağını vurgulayan Işık, şunları kaydetti:  "Türkiye'de üretim yapan otomotiv firmalarını yerli firma olarak kabul ettiğimiz için bu markalara asla rakip değiliz. Amacımız onların işini bozmak, aksatmak değil. Onların da geleceğin teknolojilerine geçişini sağlamak için çalışıyoruz. TÜBİTAK'ta otomotiv teknolojileri için çalışmalarımız vardı. Şimdi bunları yerli otomobil konseptine aktarmaya başladık.

TÜBİTAK, DÜNYAYLA YARIŞIYOR 
TÜBİTAK batarya teknolojilerinde dünya ile yarışır noktada. Yerli otomobilin hayata geçmesi ve ticarileşmesi batarya teknolojilerinin de ticarileşmesi demek. Bataryalar sadece otomobillerde değil uzay teknolojilerinde insansız hava araçlarında kullanılıyor. Akıllı evlerde batarya teknolojileri kullanılıyor. Bu alanlarda gelişmemiz gerekiyor. Birikimimizi geliştirmek için pazar oluşmalı, ticarileşme olmalı. Yeni teknolojileri geliştirme fırsatımız doğacak. Sadece 'araba yapalım' penceresinden bakmıyoruz."  Işık, TÜBİTAK'ta 3 yerli otomobilin testlerinin başladığını dile getirerek, TÜBİTAK'ın birikimini uygulamaya başladıklarını ve batarya teknolojisini uygulamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. 
Öte yandan yerli otomobille ilgili iddialara da yanıt yine Fikri Işık’tan geldi. Işık,  "Şu anda dünyada hiçbir otomobil tasarımı yüzde 100 bir ülkeye ait değildir. Neticesinde, özgün bir model ortaya çıkaracağız.