Milletvekili olmamasına rağmen milletvekili olduğu günleri aratmayan MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan, önceki akşam ünlü spiker Ece Üner’in hazırlayıp sunduğu Haber Türk TV ekranlarının vazgeçilmez programları arasında yer alan ‘Enine Boyuna’ programının canlı yayın konuğu oldu. Gerek sosyal medya paylaşımları ile gündemden düşmeyen, her söylediği ile haber olan Türkkan, programda son günlerin en çok tartışılan konularıyla alakalı yine gündemi sarsacak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
 
TERÖRÜN VE TERÖRİSTİN TANIMI
Ece Üner’in sunumu ile gerçekleşen programa Lütfü Türkkan’ın yanı sıra Gazeteci-Yazar Gürkan Hacır, Erem Şentürk ve İsmail Saymaz ile Ekopolitik Düşünce Kuruluşu Kurucusu Tarık Çelenk katıldı. İlgi ile izlenen programda ‘Terörün ve teröristin tanımı nasıl belirlenecek, teröre bulaşanlar vatandaşlıktan çıkarılacak mı, Türkiye demokrasisi önce darbe sonra yeni anayasa geleneğini bu defa bozabilecek mi?’, sorularına yanıt arandı. Programda ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok tartışılan sözleri konuşuldu.
 
TÜRKKAN’DAN AKŞENER ÇIKIŞI
Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için sarf ettiği , ‘Aileden sorumlu bakan da birilerinin önüne yatmış vaziyette’ cümlesi hararetli tartışmalara yol açarken MHP’li Türkkan, “Bu çıkışınız bir ahlak sorgulaması ise, bir TV kanalında çıkan iki meczubun Meral Akşener ile ilgili iğrenç iftirasına karşı neden sessiz kaldınız” diye sordu. Konuşmasına devam eden Türkkan, “Başbakanın ve AKP kanadının bu çıkışının altında Ensar Vakfı Yurdu’nda olan iğrenç tecavüz olaylarının üstünü örtmek vardır” ifadelerine yer verdi.
 
UGANDALI POLİSLER ARADI
Programda tartışmaya yol açan bir diğer konu ise, ülkede meydana gelen her olayın Fetullah Gülen Cemaati’ne bağlanması oldu. İsmail Saymaz, Hükümet ile Cemaatin arası iyi iken emniyet müdürlerinin ödüllendirilmek için Doğu Anadolu Bölgeleri’ne atandığını şimdi ise cemaatçi diye cezalandırılan polislerin aynı yerlere sürgün edildiğini kaydetti. Konuya esprili bir dille yaklaşan ve herkesi güldüren Türkkan, programa gelirken de kendisinin Ugandalı polisler tarafından arandığını ifade etti.
 
ŞİDDET ÇÖZÜM DEĞİL
Öte yandan terörün tanımı ile ilgili tartışmalara değinen Türkkan, “1984’ten bu yana bölücü terörle mücadele ettiğimiz halde maalesef ülkeyi yönetenler terörün tanımı hakkında bile yeterli bilgiye sahip değiller. “Terör” başka bir şey, “etnisite, din mezhep” başka bir şey. Sanılanın aksine Kandilden, Suriye’nin kuzeyinden veya herhangi bir coğrafi bölgeden ibaret, o bölgedeki etnik ve mezhep sorunlarından kaynaklı bir şey değildir” dedi. Türkkan, terörle mücadele yöntemine de değinerek, şiddetin çözüm olamayacağını savundu.