STK’lar ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş STK’lara “Her biriniz kendinizi AK Parti’nin milletvekili olarak görün ve ona göre çalışın” diye seslendi. 

STK’LARLA BULUŞTU
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş önceki akşam Beytül Kebap’ta ilimizde faaliyet gösteren STK’lar ile bir araya geldi. Programa AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katılım gösterdi.

HİÇ İKİLETMEDİNİZ
Yenilen yemeğin ardından ilk sözü alan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “2015’te yoğun bir süreç geçirdik. İki tane üst üste seçim atlattık. Sizleri her zaman yanımızda gördük. 2 gün içinde temayül yapmaya karar verdik hiç ikiletmeden geldiniz. Yine başka organizasyonlarda yanımızda oldunuz. Bizim muhabbetimiz bir kerelik değil. 1 Kasım seçimlerinde sizin takdirinizle yüzde 56,5 oy aldık. Bunun kibrine asla kapılmıyoruz. Kocaeli’ye hizmeti bir sorumluluk biliyoruz” dedi.

ENGEL KOYDULAR
Numan Kurtulmuş ise şu ifadelere yer verdi: “Türkiye 1 Kasım’dan sonra bir siyasi döneme girdi. İki yılda 4 seçim yaptık. Önümüzde 4 koca yıl var bu yıllarda seçim olmayacak. İstikrar devam edecek. Milletin 1 Kasım’da oy vermesinin nedeni buydu. Bizde sorumluluklarımızı biliyoruz. Ama maalesef istikrarı hazmedemeyen iç ve dış güçler oldu. Türkiye’nin olumlu bir gündemi olması gerekirken maalesef birileri Türkiye’nin önüne engeller koymaya kalktı. 

ÇELME TAKIYORLAR
Türkiye ne zaman yükselse zaten hep bir engeller koyuyor çelmeler takılıyor. Bunu geçmişte çok yaşadık. Rus orduları Amerika orduları kimi istiyorsanız bu bölgede. Hiçbir sorunu çözemeyen BM’ler görevde. Buda yeni çatışmaları körüklüyor. Sahada olan gariban Mehmet ve Ayşe’lere oluyor. Oluk oluk Müslüman kanı akıyor. Türkiye 2002 süresinden itibaren istikrarına devam etti. Bütün ülkelerde fay kırıkları varken Türkiye yol aldı. İşte çekemedikleri budur. Türkiye güçlü bir siyasi iktidar ile yola devam ediyor. 

CÜMLE ALEM BİLSİN
Türkiye 20 Temmuz’dan sonra terör ile karşı karşıya kaldı. Cümle alem bilsin ki bu terör aygıtları kullanılmaz hale gelene kadar terörle mücadelemiz devam edecek. Türkiye daha önce gezi ve başka badireler ile içeri çekilmeye çalışıldı. Çok şükür bunu da atlattık. Çok şükür sandık var, Türkiye bir Mısır ve bir Suriye olmadıysa bunun demokrasinin işlenmesinde büyük payı var. Her zaman fikirleriniz ve çalışmalarınız bizim için değil. Biz yukarda oturup siyaset yapan değiliz. Hepimiz sahadayız. 7 vekilimiz var ama inşallah daha fazla olur. Her biriniz kendinizi AK Parti’nin milletvekili olarak görün ve ona göre çalışın.

KERVAN YÜRÜR
Önümüzde ki tablodan sakın bir karamsarlığa kapılmayın. Kervan yürüdü hiç merak etmeyin. Millet ne badireler atlattı bunu da atlatır. Dualarımızı ve gayretlerimizi arttıracağız. Bu millet çok büyük potansiyeli olan bir millet. Herkesin işi gücü Türkiye’nin dünya da dengeleri değiştiren bir devlet olması. Bir asır öncesinin hesabı görülüyor