Cenevizlilerden kalma su kuyuları bulunan Kefken Adası, "mavi bayrak" sahibi plajı ve taşların renk çeşitliliği nedeniyle "Pembe Kayalar" olarak adlandırılan yerler, turistlerin sıkça ziyaret ettiği tatil mekanlarının başında geliyor.  Kandıra Belediye Başkanı Köken: "Kandıra denince akılda denizi, ormanı, masum köyleri kalsın istiyoruz. Biz turizmle gelişelim, yeşil alanlarımızla akılda kalalım" ifadelerini kullanıyor.
 
10 KATI ARTIYOR

İstanbul'a yakınlığının yanı sıra Cenevizlilerden kalma tarihi su kuyuları bulunan Kefken Adası, "mavi bayrak" sahibi plajları ve taş renklerinin çeşitliliği nedeniyle "Pembe Kayalar" olarak adlandırılan gözde mekanlarından ötürü turistler, ilçeye yoğun ilgi gösteriyor Kışın 50 bin kişinin yaşadığı Kandıra, yaz tatilinde 500 bin kişiye ulaşarak nüfusunun 10 katı misafiri ağırlıyor.
 
MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, turistlerin ilçeden mutlu ayrılması için çalıştıklarını söyledi."Kandıra'nın nüfusu yaklaşık 49-50 bin, yaz döneminde ise 500 bin nüfuslu bir ilçe oluyoruz" diyen Köken, ziyaretçilerin beklentilerine cevap vermeye çalıştıklarını belirtti. Ünal Köken, Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kerpe, Kumcağız, Kovanağzı, Cebeci ve Babalı sahillerinin turistlerden yoğun talep gördüğünü anlatarak, "Buraları insanımızın hizmetine sunmak için Büyükşehir Belediyesiyle çalıştık. Cebeci sahilimiz 'mavi bayrak' aldı. Cebeci sahili, kumu, yeşil alanı ve gerekli her şey düşünülerek tasarlandı. İnsanımız huzurlu şekilde tatil yapıyor." dedi.
 
AKDENİZ KONSEPTİ

İlçenin 53 kilometrelik sahil bandı bulunduğunu kaydeden Köken, sahillerinin hem yeşili hem de deniziyle bölgenin huzur veren bir noktası olduğunu dile getirerek, Kerpe'nin "mavi bayraklı sahiller" arasında girdiğini anımsattı.Belediye Başkanı Köken, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olduğu gibi bölgeye kaliteli oteller yapılması çağrısında bulunarak, "Kültür ve Turizm Bakanlığının bölgeyle ilgili kıyı gelişim bandını ilan ettikten sonra çalışmalar yavaşlamış. Planlar daha bitmiş değil. Hangi alanda otel yapılacak, neresi yeşil alan olacak? Bunları Bakanlık sonuçlandırırsa, Ege ve Akdeniz konseptini buraya da istiyoruz." diye konuştu.