Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek İzmit’teki e-sınav Merkezi, Karabaş Mahallesi İzmit Endüstri ve Teknik Lisesi’nin okul bahçesinde Bilgem Cafe’nin arkasında düzenleniyor. 200 bin TL harcamayla düzenlemesi yapılan tek katlı sınav merkezinde 3 sınıf yer alacak ve aynı anda 75 öğrenci sınav olabilecek.

MAYIS AYINDA EHLİYET SINAVI

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Ölçme ve Değerlendirme Sınav Merkezi adı altında hizmet verecek olan e-sınav Merkezi ehliyet sınavları ile Mayıs ayı içinde kullanıma açılacak.Kursiyerler ehliyet kursları bittiğinde grup halinde (20’şer kişi) hiç beklemeden Ölçme ve Değerlendirme Sınav Merkezine müracaat edip bilgisayar ortamında sınava tabi tutulacaklar.  Ve sınav bittikten hemen sonra sonucu alacaklar.

200 BİN TL’YE MAL OLDU

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Sınav Merkezi için 200 bin TL’lik harcama yapıldı. Üç sınıfın olduğu,  her sınıfta 25 bilgisayarın bulunduğu merkezde aynı anda 75 kişi sınav olabilecek. Kocaeli’nin de arasında bulunduğu 12 ‘pilot’ ildeki bu uygulama istenilen sonucu verirse, sistem Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

SINAVINI OLAN SONUCU ALIP SALONDAN ÇIKACAK

 İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, bu merkezde yapılan sınavların sağlayacağı kolaylık ve hızı değerlendirdi, şunları söyledi:“- Bu sistem ile aylarca sınavlara girmek için bekleyenler bu çileden kurtulmuş olacak. Kursunu tamamlayanlar gruplar halinde sınava girecek. Tamamen elektronik ortamda aynı anda birçok ilde genel merkez bağlantısı ile yapılacak sınav sonuçlarını sınava giren solondan sonucunu alıp çıkacak.” Kaynak: