Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nde gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılıyor. Bilgievleri’nde yapılan etkinliklere her fırsatta katıldığını söyleyen öğrenci velisi Saadet Hanım, “Gerek çocuğum gerekse ben Bilgievleri’nde yapılan birçok etkinliğe katılıyoruz. Bu kitap okuma etkinliğinin de çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımıza örnek olmak adına veliler olarak bizler de kitap okuma etkinliğine katılıyoruz. En çok kitap okuyan öğrenciler, öğretmenleri tarafından ödüllendiriliyor” dedi.

 

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE VELİLER DE OKUYOR

Yeni eğitim öğretim yılında kitap okuma etkinliğinin ikincisini düzenlediklerini belirten Bilgievi eğitmenlerinden Güvenç Hatipoğlu, “Kitap okuma etkinliğinde öğrencilerimizle birlikte velilerimiz de kitap okuyor. Bu etkinliğimizi yapmaktaki amacımız çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak. Buraya öğrencilerini getiren velileri de kitap okumaya teşvik ediyoruz. Böylece veliler de kitap okuma alışkanlığı kazanırken, aynı zamanda da çocuklarına iyi örnek oluyorlar” dedi.

 

“BİLGİEVİ’NDE ÖZGÜVENİM ARTTI”

TEOG sınavına hazırlandığını belirten 8. sınıf öğrencisi Ezgi Özmen, “Bilgievindeki ders destek programları ile okulda gördüğüm konuları daha da pekiştiriyorum. 5. sınıftan beri buraya geliyorum, hafta sonları da birçok sosyal etkinliğe katılmak için burada oluyorum. Geçen sene Bilgievini yarım dönem bırakmıştım, o dönem ders notlarımın düştüğünü gözlemledim” dedi. Bilgievi’nde düzenlenen birçok faydalı etkinliğe katıldığını belirten Özmen, “Burada düzenlenen münazara yarışmalarıyla kendimizi daha iyi ifade edebiliyoruz, kendimize olan güvenimiz artıyor. Burası hem derslerimize destek oluyor, hem de sosyal aktivitelerle motive olmamızı sağlıyor” ifadesini kullandı.