15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY Terör örgütüne yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında Gebze eski İlçe Emniyet Müdürü, son olarak ise şube müdürlüğü görevinde bulunan Güner Yılmaz gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Geçtiğimiz ay ilk kez hakim karşısına çıkan Yılmaz, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ifade etmişti. Bugün ise davanın görülmesine Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
 
BENİ FİŞLEDİLER
Dava kapsamında polis memuru Uğur Metintaş dinlendi. Yeminli olarak ifade veren polis memuru Metintaş, “22 yıllık polis memuruyum. Vatanımı seven bir insanım. O yüzden teşkilattaki FÖT yapılanması içerisinde bulunan ve kollayan tavırları görünce darbe girişiminden 13 gün önce BİMER’e başvuruda bulundum. Darbe girişiminden sonra da bana ‘Tanıklık eder misin’ diye sordular. Ben de kabul ettim. Sanık benim amirimdir. Ben polis memuruyum, kendisi de benim emniyet müdürümdür. Emniyetteki ifadem doğrudur. Şuan FETÖ operasyonları ile açığa alınan kişilerle sanığın sıkı fıkı olduğu ve beni de kendi aralarında komünist diye fişlediklerini biliyorum” dedi.
 
ERGENEKON’DAN DAHA VAHİM
Bu ifade üzerine söz alan sanık Güner Yılmaz, tanığın ifadelerini kabul etmeyerek, “Benimle sanık arasında iki amir vardır. Beyanlarını kabul etmem mümkün değildir. Yazılı savunmamda herşeyi anlattım. Benim suç işlediğime dair delil yoktur. Ki delillerde usule uygun değildir. Bu benim suç işlediğim anlamına gelmez. Bu dava Ergenekon davasından daha vahimdir. Ben şehit oğluyum. Ve operasyon sırasında gazi olmuş bir insanım. Bu örgüt içerisinde yer almam söz konusu değildir” dedi. Mahkeme verdiği kısa aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti eski müdür Güner Yılmaz’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Yılmaz, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak yurt dışı yasağıyla tahliye edildi.