Konut projelerinin ağırlık kazandığı Gebze'de pek çok firma projelere başlarken, pek çoğu da bölgeye gitmek için yeni yer arayışına girdi. İstanbul merkezli gayrimenkul geliştiricileri, yönünü Gebze’ye çevirdi. 


Pek çok firma Gebze’de projeye başlarken, pek çoğu da yer arayışında. Konut, ofis, otel gibi çeşitli yatırımların yeni merkezi haline gelen Gebze’nin uzun yıllar sektörün gündeminde önemli yer alması bekleniyor.


Firmaların Gebze’yi  tercih nedenlerinin başında arz-talep dengesi geliyor.  Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin açıklanmasıyla birlikte geçiş güzergahlarındaki  fiyat artışı da hızlandı. 


Gayrimenkul değerleme şirketlerinin verdiği bilgiye göre, özellikle Osmangazi Köprüsü’nün  hayata geçmesi,  Gebze’de arsa fiyatlarındaki artışta etkisini yoğun olarak gösterdi.  Projenin bağlantı yollarıyla birlikte İstanbul-İzmir  arasını 3.5 saate düşürmesi, Gebze’nin gayrimenkul projeleri için önemli bir çekim merkezi   olma yolunda ilerliyor. 


Türkiye'nin dünyaya açılan yüzü olan İstanbul, son 15 yıllık süreçte gayrimenkul projelerinden tutun da ulaşım projelerine kadar birçok projeye ev sahipliği yapıyor. Şantiye görüntüsünün hakim olduğu, 20 milyona yaklaşan nüfusuyla bir metropol olan İstanbul'un en önemli sorununu ulaşım oluşturuyor. Saatlerce süren trafik sıkışıklığı İstanbullunun gündelik hayatını büyük oranda etkiliyor. Ev-iş ekseninde sıkışan bir yaşam tarzı, İstanbulluların ulaşımı kolay olan bölgeleri seçmelerine neden oluyor. Bu neden ile İstanbul’un cazibesi Gebze’ye kayıyor.


Bölgemizdeki bazı firma yetkililerin konu hakkında düşünceleri;


Bölge Gayrimenkul firma yetkilisi Fuat Özdağ; ‘’ İstanbul’da  bin 500 tl kira verdikleri daireler yerine Gebze’de aynı rakamlara mülk sahibi olabiliyorlar. İstanbul’un bir mahallesi olarak görünen Gebze’ye yatırımcıların kaymasının en büyük nedenlerinden biri de budur’’ dedi.

 


Advance Gayrimenkul  firma yetkilisi Muhammet Yeşilkaya; ‘’ Yatırımcılarımızın yüzde doksanı İstanbul firmasıdır. Bölgemizde yaklaşık  sekizyüz dönüm yeri yatırımcılarımız için topladık.  Ayrıca bölgemize ciddi bir yatırım atağının olduğunu söyleyebilirim. Milyon dolarlık yatırımlar Gebze’de hayat bulmayı beklerken, asıl yatırımlar imar sorunu yaşayan bazı bölgelerimizdeki sorunların giderilmesini bekliyor‘’ dedi.

 


Relife Gayrimenkul firma yetkilisi Şebnem Yağız Gemici; ‘’ İstabul da korkuç düzeyde gayrimenkul sektöründeki  yükselen değerlere karşılık, ulaşım olanakları ve sanayi bölgelerine olan yakınlığıyla yatırım için en avantajlı bölgelerden biride Kocaeli olmuştur’’ dedi.

 


Emin Yapı firma yetkilisi Fatih Uyar; ’’Gebze’ye ciddi anlamda büyük yatırımlar var. Bugün alt yapı çalışmalarının olmadığı Gebze’nin köylerinde dahi müthiş bir hareketlilik var. Artık sadece yatırımcıların değil aynı zamanda memur ve esnafın da yatırımlarını arazi üzerine yapıyor.  Gebze, yatırımcı açısından gözde bir şehir haline gelmektedir’’ dedi.