Bayramın ikinci günü gerçekleşen Dilovası Belediyesi önünde gerçekleşen Kent Bayramlaşmasına protokolün yanı sıra çok sayıda vatandaşta katıldı.

Kent Bayramlaşması Dilovası Belediyesi önünde yapıldı. Bayramlaşma törenine gösterilen ilgi bu yıl da oldukça fazlaydı. Dilovalı vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşma törenine; AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, Dilovası İlçe Jandarma Komutanı Deniz Barış Keser, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürbüz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye personellide katıldı.

BURUK BAYRAM KUTLUYORUZ 

Bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar; " Bayramlar birlik beraberliğin en güzel örneklerinin gösterildiği günlerdir. Bugün de bunun en güzel örneğini Dilovası’nda gösteriyoruz. Her yıl olduğu gibi ilçemizde samimi bir şekilde bayramımızı geçiriyoruz. Ancak ne yazık ki içimiz biraz buruk. Son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle milletçe çok üzgünüz. Ben bu vesileyle vatan toprağını kahramanca savunurken kahramanca şehit olan askerlerimizi, polislerimizi rahmetle minnetle anıyorum. İnanıyorum ki terör belasından da milletimiz biran önce kurtulacaktır. 

BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ BOZAMAYACAKLAR

Milletçe ne zaman ayağa kalkmaya yeltendiğimizde önümüze hep bir engel çıkarıldı. Yüce Rabbim ayağımıza çelme takmak isteyen hainlere fırsat vermesin. Milletimizi tarih boyunca birçok badireyi geride bıraktı. Bölücü terör örgütü milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozamayacağını er geç anlayacaktır. İnşallah milletimiz bu acı günleri geride bırakacaktır. İnşallah birlik beraberlik içerisinde nice güzel günler, nice bayramlar geçiririz. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramlarınızı en içten dileklerimle kutluyorum. " dedi.

BİZİM ORTAK PAYDAMIZ VATANIMIZDIR

Daha sonra Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır bir konuşma yaptı. Çakır konuşmasında; "Bayramlar bizim için çok önemlidir. Birlik, beraberlik ve dayanışmamızın en güzel göstergesi olan bayramlarımızın bir güzel örneğini daha Dilovamızda yaşıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacaktır. Son zamanlarda hainlerin ve terör örgütlerinin ülkemizde yaşattığı sıkıntıları birlikte görmekteyiz. Devlet millet elele vererek inşallah bu sıkıntılı süreci atlatacağız. Geçmişte milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde tüm sıkıntıları bertaraf etmeyi başardı. Siyasi görüş ne olursa olsun, bizim ortak paydamız vatanımızdır. Kararlı bir şekilde silahlı kuvvetlerimizin mücadelesi devam ediyor. Polislerimiz, askerlerimiz görevleri kahramanca yapıyor. Ben bir kez daha onlara teşekkür ediyorum. Şehit olan kahraman askerlerimizi, polislerimizi rahmetle, minnetle anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. ”dedi.