Korkusundan kimseye olayı anlatamadı, ancak cinsel istismar 2 yıl boyunca farklı tarih ve zamanlarda aralıklarla devam edince Dicle dayanamayıp önce amcasının eşine, ardından da ailesine olayı anlattı. Ancak kimse Dicle’ye inanmadı, “konuşması halinde ise ölümle” tehdit edildi. Bunun üzerine Dicle yaşadığı şehri terk etmek zorunda kaldı.

Dicle, 22 Mayıs’ta Cumhuriyet Savcılığı’na giderek başından geçenleri anlattı, ardından da suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı. Soruşturma devam ederken ölüm tehditlerinin durmadığını söyleyen Dicle, can güvenliğinin olmadığını belirterek koruma talebiyle ikinci kez savcılığa başvurdu. Dicle, şu iddialarda bulundu:

“Öz amcam tarafından cinsel istismara uğradım ailemle paylaşınca susturuldum, evlatlıktan reddedildim. Kimseye derdimi anlatamadım. Amcamı savcılığa verince de ölüm fermanı çıktı. Öldükten sonra sahip çıkılmak istemiyorum, yaşarken bana sahip çıkın. Ben yaşamak istiyorum. Ölüm korkusuyla sürekli şehir değiştiriyorum. Bir yerde sabit oturamıyorum, hayalet gibiyim. Hayatım kâbusa döndü.”

Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önüne bir türlü geçilemiyor!

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, konuyla ilgili görüşlerini cnnturk.com’a anlattı. Güllü, şunları söyledi:

''Sorunun çözümüne yönelik ilk adımın İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasıyla mümkün olduğunu söylüyor. Türkiye sözleşmeyi ilk imzalayan ülkelerin başında geliyor. Ancak Güllü'ye göre uygulamada eksiklikler var.

Güllü'nün dava süreleriyle ilgili bir de önerisi var, istismar davalarının süresinin en fazla 6 ay olması. Güllü "Davalar uzadıkça mağdurun mahkemeye, adli sisteme gitmesi zorlaşıyor. Ya ihtisas mahkemeleri getirilsin ya acil eylem planları gündeme gelsin ama bu davalar 6 ayı geçmesin.''

Acil yardım hattı 

Federasyon Başkanı Güllü, 0212 656 96 96 numaralı Acil Yardım Hattı'nın en ufak bir şüphede bile aranabileceğini söyledi. Bu numara şiddet ve istismar gören herkese açık, hattan hukuki ve psikolojik destek almak mümkün. 

Hürriyet