BoJ'un para politikasında değişikliğe gitmesi ve parasal genişlemenin  artarak devam edeceğinin görülmesinin ardından altının onsu 1.320 doları aşarken,  gram altında buna paralel 126,5 liraya kadar çıktı.

Altının gram fiyatı, dolar kurunun yatay seyretmesiyle uluslararası  piyasadaki ons altına paralel hareket ederken, saat 10.45 itibarıyla önceki  kapanışa göre yüzde 0,4 yükselişle 126,4 liradan işlem görüyor.

Altının ons fiyatı ise Asya piyasalarında gördüğü en düşük 1.308  dolardan yükselişe geçerek şu dakikalarda yüzde 0,5 primle 1.321 dolardan alıcı  buluyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 207, Cumhuriyet altını 843 liradan  satılıyor.

 Bu akşam saat 21.00'de açıklanacak ABD  Merkez Bankası (Fed) faiz kararının altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici  olacağını dile getiren Memiş "Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bugün faiz  artırımına gitme olasılığı anketlerde yüzde 22 olarak görülüyor. Genel olarak  FED'in para politikasında bir değişikliğe gitmesi beklenmezken, söylemlerinde  şahin bir duruş sergileyeceğini öngörüyoruz. Bu beklenti altın fiyatlarında  dalgalanmalara neden olabilir." ifadelerini kullandı. Altının ons fiyatının teknik olarak 1.330 dolar seviyesini test  edebileceğinin sinyalini verdiğini kaydederek, bunun Fed fiyatlaması olduğunu,  altın fiyatlarının düşüş trendini tamamlamadığı görüşünü koruduğunu dile  getiriyor. Fed kararıyla birlikte altın fiyatlarındaki yükselişlerin yatırımcılar  için satış fırsatı olacağını tahmin eden Memiş, altının gram fiyatında ise bir  miktar daha yükselişler görülebileceğini ve 127 lira seviyesinin görülebileceğini  belirtiyor.