Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde 1 Yıl Değerlendirme Toplantısı düzenledi. Bu toplantıya AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak,Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

SATIN ALMADA YÜZDE 45 İNDİRİM

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün sunumda yaptığı borçlarla ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Zinnur Büyükgöz şunları söyledi;
“Bu döneme kadar geçen sürede borçlarımızı hafifleştirdik. Satın almalarda yüzde 45 indirim sağladık.

DİDİK DİDİK İNCELEDİK

Göreve geldiğimiz belediyemizin 55 kiracısı vardı. Her yeri didik inceledik. Kiracı sayımızı 485’e çıkardık.

EKSİ 65’TEN ARTI 45 MİLYONA

Belediyede 123 personel azalttık. Mesaiden yüzde 90 tasarruf sağladık. Yaptığımız çok sayıda düzenleme yaptık. Geçmiş yollarsan eksi 65 milyonluk bütçe yapısına rağmen bu yılı artı 45 milyon bütçeyle kapattık.

GEBZE SADECE GEBZE'DEN İBARET DEĞİL

Gebze sadece Gebze’den ibaret değildir. Gebze’nin iyi yönetilmesi Kocaeli ve Türkiye’yi etkiler. Sen yaptın ben yaptım demeden çalışmalarımızı planlıyoruz. Bizim 400 bin nüfusumuz var. Ancak buna karşın gündüz nüfusumuz sanayi sebebiyle 3 katına çıkıyor. Bunu dikkate alarak çalışıyoruz.

GEBZE METROSU 2023'DE HİZMETTE

Gidiş dönüş 32 kilometrelik Gebze Metrosu 2023 yılında inşallah hizmette olacak. 12 istasyon bulunacak. Yine bu projeyle entegre olacak Gebze OSB Sabiha Gökçen Hattının da takipçisi olacağız. Belediyemizin kamyon ve TIR parkına büyük nir yatırım yaptık. Göreve gelip yönetimi aldıktan sonra TIR parkımıza büyük yatırım yaptık. TIR parkımızın ikinci etabını da hizmete aldık. Toplan 350 TIR’ın park edebileceği alanımız var.

TARİHİ ÖNEM TAŞIYOR

Hünkar Çayırı projesine verdiği büyük destekten dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu proje ilçemiz için çok önemli. Tarihi önem taşıyan bir proje. Barış Parkı Projemiz ve Yeşil Vadi projemiz devam ediyor. Kısa bir süre içinde hizmete girecek.

KRONİK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Yavuz Selim ve Hürryet mahalleleride Gebze’nin kronikleşmiş bir sorunu bulunuyordu. Bu mahallelerde tapu ve imar sorunu vardı. Biz daha seçimin ilk günlerinden itibaren burada tapu sorununu çözmeye başladık. Meclisimiz de bu konuda işleri kolaylaştırarak bize yardımcı oluyor. 1.435 vatandaşımız müracaat ederek tapularını aldı, almaya devam ediyor.”