Sırada Erdoğan-Putin buluşması var.Dünyanın gözü bugün Ankara'da... Türkiye'nin ev sahipliğinde Rusya ve İran, İdlib krizini çözmek için bir araya geliyor.

13.45 : Erdoğan ve Ruhani görüşmesi sona erdi, Rusya lideri Putin'i taşıyan uçak da Ankara'ya indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus mevkidaşı ile de ikili görüşme yapacak.

11.45 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçlü zirve öncesinde İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani ile baş başa görüşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuğunu Çankaya Köşkü’ne gelişinde kapıda karşıladı. Liderler daha sonra gazetecilere görüntü verdi.11.00 : Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye üçlü zirvesi Çankaya Köşkü'nde saat 15.30'da başlaması bekleniyordu ancak program daha geç başlayabilir. Zirvenin ana gündemi, beklendiği gibi İdlib.

İç savaş ülkesi Suriye'de muhaliflerin İdlib vilayeti ve çevresinde kontrolü elinde tutuyor. İdlib ve çevresinde toplam 3 milyonu aşkın insan yaşıyor, son dönemde artan rejim saldırılarının yeni bir göç dalgasını tetiklemesinden korkuluyor.Resmi adı 'Türkiye-Rusya Federasyonu-İran Üçlü Zirvesi' olan bugünkü buluşma için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan şu açıklama yapıldı:
"İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla gelecek dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesi amaçlanıyor."

10.50 : Ankara'daki üçlü zirveyi gün boyunca canlı blog olarak aktaracağız.