İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ," Gebze Belediyesi yaklaşık 3,5 yıl önce Yenikent Mahallesi’nde pazar yeri kurulması için mahalleliye söz verdi, pazarcı esnafından tezgah parası adı altında yaklaşık 3,5 milyon TL toplandı. Mahalleye Cumartesi günleri kurulan pazar, daha önce pazar alanı kurulması için ayrılan sosyal tesis alanı niteliğindeki yere değil, başka bir yere kuruluyor."

"GEBZE BELEDİYESİ DANIŞTAY KARARINI HİÇE SAYIYOR"
Ancak mahalleli mevcut pazarın mülkünün kullanımını engellediğini, pazarın kurulduğu Cumartesi günleri otoparkını kullanamadığından yakınıyor. Önergesinde Danıştay’ın emsal içtihatlarında halk sağlığına tehdit oluşturan, vatandaşların sağlıklı çevrede yaşama hakkını engelleyecek şekilde kurulan pazar yerlerini kaldırmayan belediyeleri haksız bulduğuna yönelik kararını hatırlatan İYİ Partili Lütfü Türkkan, Gebze Belediyesi’nin hukuku hiçe saydığını ifade etti.


İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın önergesi ve Bakan Kurum’a yönelttiği sorular şu şekilde:

1-Gebze Yenikent’te mahalleliye 3,5 yıl önce söz verilmesine rağmen sabit pazar alanı kurulması için ayrılan sosyal tesis alanı niteliğindeki yerin hangi gerekçelere dayanarak artık sabit pazar alanı olarak değerlendirilmemesine karar verilmiş ve bu alan ticari bir mülk yapılmıştır?

2-Gebze Belediyesi mahalleliye söz vermesine rağmen neden sözünde durmamıştır?

3-Pazarcı esnafından tezgah parası adı altında toplanan yaklaşık 3,5 milyon TL belediye tarafından nerede kullanılmıştır?

4-Pazar yeri için ayrılan sosyal tesis alanına neden imarniteliğideğiştirilip ticari nitelik kazandırılmıştır, bu konuda kim ya da kimlere söz verilmiştir?

5-Gebze’deki bazı mahallelere yapıldığı gibi sabit pazar alanı için belediyenin bütçesinden arsa satın alınması yerine neden mevcut alanın birilerine satılması yoluna gidilmektedir, bunun gerekçeleri nelerdir?