Saadet Partisi İlçe Başkanlığı binasına metro hattının bitirilmesi ve vaat edilen millet bahçesinin açılması için büyük bir pankart asıldı.

Pankartın önünde İlçe toplantısı sonrası açıklamada bulunan Başkan Türel, “2018 yılında yapımına başlanan Gebze – Darıca metro hattı ile ilgili son düzlüğe girdik. 2023 yılı eylül ayında faaliyete girileceği ifade edilen hattın, gelinen noktada bunun mümkün olunmadığı görülmekte. Geçmiş zaman ola ki metro hattı ile ilgili gerek bakan belediye başkanı milletvekilleri birçok ifadede bulunmuş olup, hattın 2023 yılında tamamlanacağını ifade etmişti. En son olarak dönemin Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu hattın 1. Etabının 2023 Mayıs’ta açılacağını söylemiş ama söylem havada kaldı.”

Özellikle metro hattının bitirilememesinin Gebze’deki trafik sorununu daha da içinde çıkılmaz hale getirdiğini kaydeden Türel, “Bu metro hattı 5 yıllık süre zarfında vatandaşlarımıza trafik, gürültü ve hava kirliliği ile problem oluşturdu. Bu problemler can sıkıntısı haline gelmeye başlamış olup ve devam etmekte. Tüm bunlar yaşanırken sorumluların metro hattı ile ilgili net açıklama yapmazken ve zaman olarak verilen sözün yerine getirilmedi. Buradan tekraren ifade ediyoruz Gebze – Darıca metro hattı ne zaman bitecek?”

GEBZE MİLLET BAHÇESİ NE ZAMAN BİTECEK?

Türel, “Gebze’mizde yapılacak olan millet bahçesi konusunda da henüz bir adım atılmış değil. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sözünü tekrar hatırlatıyoruz. 29 Ekim’de açılacağı söylenen millet bahçesindeki son durumu merak ediyoruz. Artık vatandaşlarımızın tahammülünün kalmadı ve vatandaşımız oyalanıyor. Biz şehrimize yapılacak olan her türlü hizmetin destekçisiyiz lakin uzun zamandır gündemde olan birçok projenin yarım ya da eksik olarak ortaya çıktı. Bizler de Saadet Partisi olarak bugün bu soruna dikkat çekmek için ilçe başkanlığımızın cephesine metronu ve millet bahçesinin söz verilen tarihler öncesinde hizmete girmediği göstermek için büyük bir pankart astık ve hizmete geçmeyen vaatlerin takipçi olmaya da devam edeceğiz. Bu çerçevede muhalefet olarak vatandaşlarımızın sorunlarını konuşmaya ve gündemde tutmayı sürdüreceğiz.”