Yoğun kar yağışı hayatı felç ettiği İstanbul'da onlarca araç yollarda mahsur kaldı. Konu hakkında açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli’deki çalışmaları övdü.

Özellikle gece saatlerinden itibaren Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası ilçelerinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Kocaeli Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve karayolları ekipleri sabaha kadar karla kaplı yolları ulaşıma açık tutmak için çalıştı.

Bakan Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “Kocaeli’de yaklaşık 25 cm kar yağdı, ama hakikaten arkadaşlarımızın orada almış olduğu tedbirler yine karayollarının ortaya koymuş olduğu belediyeler ile kordine ettiği çalışmalar çerçevesinde şuan Kocaeli'de hayatı, ulaşımı aksatacak bir problem söz konusu olmadı. Perşembe gününe kadar bu tedbirimizi hep beraber devam ettirmeliyiz ” ifadelerinde bulundu..

“GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN”

Bakan Soylu’nun bu açıklamasını paylaşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da şu ifadeleri kullandı: “Sayın Bakanlarım gözünüz arkada kalmasın! @suleymansoylu @akaraismailoglu”