2014-2019 arası Çayırova Belediye Başkanlığı yapan fakat 2019’da aday gösterilmeyen Şevki Demirci 2020 yılında da AK Parti’den ihraç edilmişti.

AK Partiden ihracın ardından AK Parti ile bağını koparmamaya çalışan Demirci’nin son günlerde yaptığı bazı görüşmeler kamuoyunun tüm dikkatlerini üzerine çekti.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Şerif Uzunalan ve Çayırova’nın ileri gelenlerinden ve AK Parti’yle kavgasıyla bilinen Süleymancılar Cemaatinin önde gelen isimlerinden Asım Hoca ile eski muhtar Rahman Güler ile görüşen Demirci akıllara “acaba İYİ Parti’ye mi geçiyor” sorusunu getirtti.
Tüm bu görüşmelerin üstüne bölgede pek dikkat çekmeyen ama önemli bir gelişme daha yaşandı.

Şevki Demirci ve Çayırova Belediyesi’ne yakınlığıyla bilinen ve Demirci döneminde Çayırova Belediyesi‘ne birçok iş yapan ve şu anda da Darıca Belediyesi’nin baskı işlerini yürüten Dinçer Açıkgöz’e yakınlığı ile bilinen Adnan Ayvaz’ın Kocaeli Nabız gazetesinde Genel Yayın Yönetmeliği’ne başlaması birçok kuşkuya sebep oldu.
Adnan Ayvaz ve Dinçer Açıkgöz’ün Şevki Demirci’ye yakınlığı “acaba İYİ Parti’den ve dolayısıyla Millet İttifakı’ndan aday olmak için harekete mi geçiyor'' izlenimi veren Şevki Demirci ''kendi medyasını mı kuruyor” sorusunu gündeme getirirken CHP’ye yakınlığıyla bilinen Kocaeli Nabız’ın imtiyaz sahibi Bülent Işık ile harekete geçilmesi de bu şüpheyi akıllara getirdi.

Kocaeli Nabız Gazetesi’nin sahibinin CHP’ye yakın bir isim olan Bülent Işık olması ve Şevki Demirci’nin İYİ Parti görüşmeleri yle Dinçer Açıkgöz ile yakınlığı bilinen Adnan Ayvaz’ın Bülent Işık’ın sahibi olduğu Kocaeli Nabız’ın başına geçmesi Çayırova’da Millet İttifakı’nın şimdiden harekete mi geçiyor? sorusu kent gündeminde yankı uyandırırken acaba kendi medyasını kurmak için ilk adımı atan Şevki Demirci şimdiden Millet İttifakı’nın adayı olarak hazırlık mı yapıyor? sorusu gündemde merak uyandırmaya başladı.