Çayırova'da 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler için muhalefetin kapısında ayrılmayan, geçtiğimiz yıl AK Parti Genel Merkezi tarafından partisinden ihraç edilen eski AK Partili Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'nin 2024 yerel seçimlerinde hangi parti adayı olacağı merak konusu.

 

Demirci hatırlanacağı üzere, partisinin kadın milletvekillerine yönelik ağır sözlerine dair ses kayıtları nedeniyle ihraç edilmişti. Siyaset kulislerinde Demirci'nin 2024 yerel seçimlerinde aday olmaya hazırlanıyor mu? Hangi partiden aday olabilir sorularına yanıt arıyor? AK Parti kapısının kapalı olduğu düşünülen Şevki Demirci'ye muhalefetin kapıları açık mı? sorusunun cevabını bulacağınız detaylar haberimizde.

Gazetemiz 41havadis.com'un Çayırova'da Millet İttifakı bileşenlerinden edindiğimiz bilgilere göre; AK Partiden ihraç edilen eski Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'nin CHP ve İYİ Parti'den aday olamayacağı kesin bir dille aktarıldı. Millet İttifakı bileşenleri tarafından, Demirci'nin asıl amacının ihraç edildiği AK Parti'ye gözdağı vermek olduğu düşünülüyor.

PEKİ ŞEVKİ DEMİRCİ, ADAY OLABİLİR Mİ?

CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş konu hakkında gazetemiz 41havadis.com'a yaptığı açıklamada, Şevki Demirci'nin CHP listelerinde aday olmasının ihtimal dahilinde olmadığını belirten Eniş, CHP'nin adayı partililer tarafından onay almış bir isim olabileceğini belirtti. 

Siyaset kulislerine göre, AK Partiden ihraç edilen eski Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'nin CHP yada İYİ Parti'de "aday olma söylemleri" muhalefete karşı siyasi bir operasyon olduğu Demirci'nin, muhalefet tarafından ismini geçirerek AK Parti'ye göz dağı verdiği düşünülüyor.

Geçmiş sözler siyasetçilerin karşısına çıkıyor. Muhalefetten aday olacağı söylenen Şevki Demirci hakkında muhalefet neler demiş? Şevki Demirci muhalefete neler demişti?  41havadis.com tüm detayları sizler için derledi.

MUHALEFET, ŞEVKİ DEMİRCİ HAKKINDA NELER DEMİŞTİ?

 

VARAN 1 - YOLSUZLUK TBMM GÜNDEMİNDE

AK Parti’den ihraç edilen ve belediye başkan yardımcısı Refik Tartar’ın yolsuzluk iddiaları yüzünden gündemden düşmeyen Şevki Demirci’ye en sert muhalefeti dönemin CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya ile CHP Kocaeli Milletvekili  Haydar Akar'dan görmesi Demirci'ye CHP kapılarının kapalı olduğunu gösteriyor.

Haydar Akar'ın meclis kürsüsünden gündeme getirdiği, belediye başkan yardımcısı Refik Tartar’ın yolsuzlukları hakkında CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya neler söylemişti :

  

SAADET PARTİSİ ''KUL HAKKI DEĞİL Mİ?''

Dönemin Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu konu hakkında yaptığı bir açıklamada “Çayırova’da yoksul vatandaş imarda değişim ve kat artışı isterken ret ettiniz. Ancak bacanağınız Metin Çolak’ın dere yatağında edindiği yerler nasıl daha uygun yerlere getirildi. Sürekli etik ve kul hakkından söz eden Başkan Demirci, bu kul hakkı değil mi? Özel kalem müdürünüzün (Cengiz Gürkan) keyfi uygulamaları, arsa edinmelerdeki ortaklığı kul hakkı değil de nedir? Şekerpınar’da yoksul vatandaşın imarda kat artışı ret edildi. Buralar el değiştirdikten sonra imar değişikliği yaptınız. Bu kul hakkı değil mi? Döneminizde dört belediye başkan yardımcısı değişti. O imar değişikliğinin onaylanmasında AKP’li meclis üyelerinden yüzde 50 fire verdiniz. Refik Tartar’ın uygun fiyattan edindiği yerlerin kıymetli yerlere taşınması kul hakkı değil mi?'' ifadelerinde bulunmuştu..

VARAN 2 - ŞEVKİ DEMİRCİ'NİN UÇAK PROJESİ

Şevki Demirci döneminde 1.5 milyon liraya satın alınan uçak alanı hakkında dönemin CHP Kocaeli İl Başkanı Kocaeli Milletvekili Özgür Harun Yıldızlı, “Bu milletin parasını çöpe atmaktır. Burası korku filmi platosu gibi” söylemleri sonrası geçtiğimiz günlerde TBMM kürsüsünde ''Çayırova'da uçak getirmişler. Miilet açlıkta kırılıyor beyefendi getirmiş uçağı. Tabiki bütçe tutmaz. Hesabı kitabı bilmeyen yöneticiler olursa sonuç ortada olur'' sözleriyle tepki gösterdi...

VARAN 3- ŞEVKİ DEMİRCİ'NİN BOŞ ADRESİ

Şevki Demirci ikametgâhını Çayırova Yenimahalle’de göstermek için boş bir arsaya kaydını gerçekleştirmesi sonrası bu arsa üzerinde inşaat yapıldı. Demirci’nin gösterdiği adreste inşaat tamamlandıktan sonra Demirci’nin komşusu olan İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak, “ Bu kadarı da fazla. Meğer benim komşummuş, ben onu hiç görmedim” sözleri ile ulusal medyada yankı uyandırdı.

VARAN 4- ŞEVKİ DEMİRCİ'NİN DİPLOMASI 

Şevki Demirci, resmi belgelere göre üniversite eğitimini 1999'da, liseyi ise 2007'de bitirmiş. Demirci'nin 1999'da mezun olduğu Uluslararası Amerikan Üniversitesi, sahte diploma verdiği gerekçesiyle 1998 yılında kapatıldığı ortaya çıkmasıyla muhalefetin tamamı gündemde tutarak Çayırova ve ulusal basında gündemde tutmuştu.

ŞEVKİ DEMİRCİ CHP HAKKINDA NELER DEMİŞTİ?

Muhalefetin yerden yere vurduğu Şevki Demirci, CHP hakkında Çayırova Belediye Başkanlığı görevindeyken bir meclis toplantısında "Terörün, bu kadar kan akmasının tek sebebi ve sorumlusu CHP'dir'' ifadelerinde bulunduğu açıklamasında ''Allah CHP ve CHP yönetiminden bu ülkeyi kurtardığında terör sona erecektir" ifadelerinde bulunmuştu.