CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, AK Parti'li Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’le ilgili çarpıcı bir iddiada bulunmuş ve Başkan Şayir'in akrabalarına ait şirketlerin, belediyeye yüklü miktarda faturalar kestiğini ileri sürmüş  ''Dilovası’nda esnaf pandemi ve borçlarıyla pençeleşirken AKP’li Dilovası Belediyesi adrese teslim işlerle yolsuzluktan çürüyor. Belediye bütçesinden Belediye Başkanı yeğenine ve eniştesine tam 1 milyon lira öderken AKP’li Belediye meclis üyeleri uyuyor muydu?'' ifadelerinde bulunmuştu.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir geçtiğimiz günlerde, belediyeye fatura kesen yeğeninin nikah kıyımını gerçekleştirmesi ile Şayir'in akrabalarının belediyeye kestikleri faturaları tekrar akıllara getirdi.

Sosyal medya hesabında Başkan Şayir ''Bugün sevgiyle başlayan hayat yolculuğunu evlilik ile taçlandıran Yeğen'lerim, Eser Soydaş ve Zilan Sural'ın nikah akidlerini, Kıymetli şahitler Kocaeli Milletvekilimiz Sn. İlyas Şeker ve değerli meslektaşlarım Sn. Zeki Aygün, Sn. Şener Sögüt, KBB Batı Yakası Bölge Koordinatörü Sn. İbrahim Pehlivan, İlçe Başkanımız Sn. İlhan Yıldırım, İl Yöneticilerimiz Sn. Osman Akbulut ve Sn. H. İbrahim Arslan, yazar Ali İhsan Adıgüzel ve şahitler ile gerçekleştirdik. MUTLULUKLAR ile #YükselenŞehirDilovası'' paylaşımında bulundu.

Şayir'in akrabalarının kestileri faturaları mahkemeye taşıyan Saadet Partisi Dilovası Meclis üyeleri İnci Aydemir, Zeki Karataş, Turan Tekgül, Nizamettin Sözen ve Salih Adıgüzel ile beraberindeki Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir ve HDP Dilovası İlçe Eş Başkanı Kadir Demir 30 Haziran 2021 tarihinde Gebze Adliyesinde Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve yetkilileri ''Görevi kötüye kullanma, haksız kazanç sağlama, Kamu Kurumu aleyhine dolandırıcılık, zimmet ve kamu ihale kanununa muhalefet'' suçlarından şikayetçi olmuşlardı.