Ulusal Hava Durumu Servisi, doğu merkezi Sarasota İlçesi, güneydoğu Manatee İlçesi ve batı DeSoto İlçesi için sabah 8:15'e kadar başka bir hortum uyarısı yayınladı.

Kuzeybatı Hillsborough, kuzeybatı Pinellas ve güneybatı Pasco ilçeleri için daha önce bir kasırga uyarısı yapıldı. Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre uyarı sabah 06:30'da sona erdi.

Max Defender 8 hasar raporları aldı. Clearwater'daki Osceola Bulvarı'ndaki en az bir ev çöktü.

Başka bir arayan bize Odessa'daki Roberts Road'daki evinde üç veya dört ağacın devrildiğini söyledi.

ORİJİNAL RAPOR:

TAMPA, Fla. (WFLA) — Bu sabah tüm Tampa Bay bölgesinden güçlü bir soğuk cephe geçiyor. Bir sıra şiddetli yağmur ve birkaç kuvvetli gök gürültülü fırtına cephenin önünde ilerliyor. Bu fırtına hattında geçerken hafif bir şiddetli hava riski vardır.

CİDDİ TEHDİT

Ana tehlikeler, izole edilmiş hasar veren rüzgar esintileri ve olası bir veya iki hortum olacaktır. Sel tehdidi orta düzeyde ancak kısa sürede 1-2 inç yağmur bekleniyor. Yağmurun dışında bile, gelmeden önce ve geçtikten sonra rüzgarlar çok şiddetli olacak, saatte 20-30 mil.


YAĞMUR ZAMANI

Şiddetli hava için düşük bir şans olsa da, çoğu yerde sadece yağmur ve sert rüzgarlar görülecektir. Bu sabahki yağmur ve fırtına da oldukça hızlı geçecek. En şiddetli yağmur sabah 6'da Doğa Sahili'nden geçecek

Fırtınalar sabah 5-8 arası Hillsborough, kuzey Polk, Manatee ve Sarasota'dan geçecek Polk, Hardee, DeSoto ve Highlands County'nin geri kalanı sabah 8-11 arası en şiddetli yağmuru görecek


Tüm hat öğlene kadar Tampa Bay bölgesinin güneyinde olacak ve yağmur ihtimali günün geri kalanında ve Pazartesi günü sadece %10'a düşecek. Güçlü bir batı ve kuzeybatı esintisi ile Meksika Körfezi'nden hareket eden birkaç hafif sağanak olabilir, ancak çoğu nokta kuru kalacak.

BUCS'UN PLAYOFF OYUNU

Tampa'da şiddetli yağmur ve şiddetli tehdit, saat 1'de başlamadan önce çoktan sona erecek. Rüzgarlar, batıdan 20 ila 30 mil arasında esen rüzgarlarla birlikte oldukça havadar kalacak. Hafif geçen bir duş mümkündür ancak bu kısa olacaktır. Gökyüzü çoğunlukla bulutlu olacak ve 60'larda sıcaklıklar soğuk olacak ve oyunun sonuna doğru daha da soğuyacak. Ayrıca sert rüzgarlarda daha soğuk hissedecektir.


KIYI SEL

Bu fırtına hattının arkasında rüzgarlar Pazartesi öğleden sonraya kadar çok şiddetli olacak. Bu, rüzgarlar suyu kıyı boyunca ve koylara ve nehirlere doğru ittiğinden, kıyı taşkınları için düşük ila orta düzeyde bir tehdide yol açacaktır. Bir Kıyı Sel Uyarısı , gelgitlerin üzerinde 1-4 fit su olması muhtemeldir ve akşam 7'ye kadar yürürlüktedir.


NE KADAR SOĞUK OLUR

Bu soğuk cephe aynı zamanda çok daha soğuk hava getirecektir. Gün boyunca sıcaklıklar 60'ların ortalarında sabit kalacak, ancak Pazartesi sabahına kadar bu gece hızla 50'lerin en düşük seviyelerine düşecek. Güneş ve bulutların karışımıyla bile, Pazartesi, 60'ların ortalarındaki yüksek sıcaklıklarla tüm gün soğuk ve esintili olacak.


Hem Salı hem de Çarşamba sabahı muhtemelen 40'ların ortalarına kadar birkaç soğuk gece bekleniyor. Rahat sıcaklıklar haftanın sonunda 70'lerin ortalarına kadar en yüksek ve 50'lerin ortalarına kadar en düşük seviyeleriyle geri dönüyor. Cuma gününe birkaç sağanak yağışla yeni bir soğuk cephe yaklaşıyor, ancak şu anda şiddetli hava beklenmiyor. Hafta sonunu sadece 60'ların ortasındaki yüksekler ve 40'ların üstündeki düşüşlerle serinletecek.

www.wfla.com