İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Dilovası Köseler’deki kaçak çiftliğin yıkımı sırasında Türkkan’ın yanında olan ve hayvanların tahliyesine kadar yıkımı engellemek istediği iddia edilen, AK Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Sadık Güvenç, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun kendisini genel merkeze şikayet etmesinin ardından  AK Parti’den istifa etmişti.

Sadık Güvenç, saha çalışmalarında İYİ Parti'ye üye çalışmaları başlattığı öğrenildi. Siyaset kulislerinde edinilen bilgi ve iddialara göre AK Parti’den istifa eden ve bir süredir bağımsız meclis üyesi olan Sadık Güvenç’in önümüzdeki günlerde İYİ Parti’ye katılacağı öğrenildi.

SADIK GÜVENÇ KİMDİR?

1969 Gebze doğumlu. Lise mezunu. 20 yıl boyunca Tavşanlı Muhtarlığı yaptı. Emlakçılıkla uğraşıyor. 24 Haziran milletvekili seçimleri için meclis üyeliğinden istifa eden Sadık Güvenç aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti. Bunun üzerine tekrar belediye meclis üyeliğine başvuruda bulunan Güvenç, 15. Sıradan aday gösterilmiş ve meclise girmişti. Sadık Güvenç, Gebze Belediyesinde Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim Komisyonu üyesiydi.