2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Gebze Belediye Başkan adayı gösterilen ve bu görevi başarıyla yerine getiren Nurettin Çelik, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimler için çok iddialı.
 
Belediye başkan adaylığının ardından yeniden ilçe başkanlığına geri dönen Çelik, bu görevini halen yürütüyor.
 
Gebze’de sadece seçim döneminde değil her zaman yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten SP’li Çelik, milletvekilliği adaylığı için de ‘yapmam’ demiyor.
 
Nurettin Çelik genel seçimler öncesinde şunları dile getirdi:
 
“Genel seçimler için süreç şuan çok erken. Halen ilçe başkanı olarak görevime devam ediyorum. Yerel seçimlerin ardından tabi ki de genel seçimlere yöneldik. Bunun için de tüm natifleri düşünerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Ankara’da ilçe başkanları ve il başkanları bir araya geldi. Önceki gün İstanbul’la devam eden toplantılarımız ileriki süreçte de başka illerle sürecek.
Saadet teşkilatları, aralık ayı içerisinde de ilçe yöneticilerinin eğitimlerini tamamlayacak.
 
Bizlerin sandalye pantolonları eskidi, yeni siyasetçi değiliz. İnsanımızda olan yanlış algı yönetimini kıracağız, kendimizi halka anlatacağız. Genel merkez hedefleri verdi, biz de çalışmalarımızı yapıyoruz. Gebze’nin yapısı diğer bölgelerden biraz farklı.
Mahallelerde ilçe teşkilatı gibi teşkilatlarımız var. Biz onlarla sadece seçim döneminde değil her zaman arazideyiz.
 
Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hem ülkemiz hem de ilçemiz için çalışacağız. Yeni kurulacak hükümette söz sahibi olacağız.
Yarım bıraktığımız çalışmaları tamamlayacağız. Benim milletvekilliği adaylığım konusuna gelirsek; her arkadaşım verilecek görevi en iyi şekilde yerine getirir. Bunu yapabilecek birçok arkadaşımız var.
Zaten Saadet Partisi’nde verilen görevi ‘yapmam’ denilmez. Ben her kardeşimin aday olmasını isterim. Benden ziyade başkası aday olursa onun için de var gücümle çalışırım. Eğer görev bana verilirse bundan geri durmam. Bizde siyasetin geri vitesi yok.”