Sosyal medyadaki hesabından paylaştığı yorum ile Türkiye'nin birçok kez gündemine oturan Gebze Arapçeşme Mahallesi Muhtarı Remzi Kandaz, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden ‘Her Millet İttifakı’na oy veren vatan hanini değildir, fakat bütün vatan hainleri Millet İttifakı’na oy veriyor’ şeklinde bir paylaşım yaptı.

Kandaz’ın bu paylaşımına bazı vatandaşlar tepki göstermesi sonrası Muhtar Remzi Kandaz, açıklamada bulundu.

Kandaz, Millet İttifakı’na oy veren vatandaşların konuyu yanlış anlamamaları için böyle bir açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.


Muhtar Kandaz “19 yılı aşkın bir süredir Arapçeşme Mahallesi’nde muhtarlık yaptığını ve açık bir şekilde siyaset yaptığını kaydeden Muhtar Remzi Kandaz, “Muhtarların her hangi bir siyasi partiye üye olmasında hiç bir sakınca yok. Fakat, bütün siyasi partililerden vatandaşlarımızın muhtarı olduğum için, her hangi bir partiye üye olmadım. Muhtarlık yaptığım bu zaman içerisinde, hiç bir vatandaşımıza ayrımcılık yapmadım. Soğuk ve tavırlı hallerde bulunmadım, imkanlar dahilinde bütün sıkıntılarını gidermeye çalıştım. Paylaşımlarımı bilerek çarpıtanlar oluyor. Sanki AK Parti’ye oy vermeyenler haindir diyormuşum gibi. Hiç bir paylaşımını silmiş değilim. Millet İttifakı’na oy verenlerin hepsini aynı kefeye koymadım. Fakat ‘Hainler, iç ve dış düşmanlar Millet İttifakı’na oy veriyor dedim. Örneğin PKK uzantıları ve dış düşmanlar. Bu açıklamayı yapma sebebim; o partilere oy veren dostlarımız var, beni yanlış anlayıp, bana gücenmesinler. Yoksa her hangi bir çekindiğim ve korktuğum bir durum yok” ifadelerini kullandı.