Milletvekilleri, adayların yakında açıklanacağı bir dönemde, parti genel merkezlerinde kendi adaylarını desteklemek için çaba harcıyor. O isimlerden biride AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'nın, Dilovası'nda değişim isteyen ve gönlünde olan adayın AK Parti Dilovası Belediye Başkan aday adaylarından Ramazan Ömeroğlu ile AK Parti Dilovası İlçe eski Başkanı ve İl eski Yöneticisi Osman Akbulut olduğu iddia ediliyor.

Geçen ay sona eren AK Parti  aday adaylık başvuru sürecinde, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in rakibi olarak 19 aday ortaya çıkmıştı. Ancak doğal aday olan, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, adaylık için başvuruda bulunmamış ve görevine devam etmişti.

İddialara göre, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın, Dilovası Belediyesinde değişim ile beraber gönlündeki adayın belirlenmesi için ciddi bir çalışma yürüttüğü iddia ediliyor. Milletvekili Yaman, teşkilat içerisinde Ramazan Ömeroğlu'na açık açık destek verdiği ileri sürüldüğü iddiada B planı Osman Akbulut, C planın ise İbrahim Şahin olduğu siyaset kulislerini hareketlendirdi.

AK Parti Genel Merkezi'nin Milletvekili Cemil Yaman'ın tavsiyesiyle Başkan Şayir'in kaderini belirleyip belirlemeyeceği merak konusu.