Siyasi düşünce, dünya görüşü, sosyal yaşantıları farklı kesimleri temsil eden tüm partiler "Gebze'yi il yapacağız" sözünü yakın tarihte hep verdi. Bunlardan Süleyman Demirel, Turgut Özal, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Tansu Çiler, Mesut Yılmaz ve Erdal İnönü Gebze meydanında "Gebze il olmayı hak ediyor" sözlerini birçok kez duyurdular. Gebze’ye her geldiklerinde Gebze’ye il sözü veren siyasilerin bütün sözleri havada kaldı ve Gebze il olamadı.

48 İLDEN BÜYÜK GEBZE

Gebze’nin, il olma hayali onlarca yıldır devam ederken, bu hayali 2021'in son günlerinde tekrar gündemimize getiren Gebzeli gazeteci Levent Altun, açıklamasıyla Düzcelileri kızdırdı, Gebzelileri tekrar düşündürdü. Bilindiği üzerine, 48 ilden büyük olan Gebze ile Düzce kıyaslaması yaptığı için tepkilerin göbeğinde olan Levent Altun'u Gebzeliler yalnız mı bırakacak?

TAYLAN'A TEPKİLİ OLANLAR ALTUN'A ÇATTI!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Gebzeli Gazeteci Levent Altun, Düzce’de, yapmış olduğu paylaşım ile Düzceliler kızdırması sonrası gazetemiz 41havadis.com'un edindiği bilgi ve iddialara göre; bazı gazetecilerin, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanım Erol Tayhan'a olan tavırlarının üstüne Levent Altun'un açıklamalarını da bahane göstererek fedarasyona bağlı bulunan cemiyetten istifa ettiler. 

NELER OLDU?

Düzce Belediyesi öncülüğünde, pek çok kurum ve kuruluşun desteği ile düzenlenen 1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi, Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirildi. Kongre’ye, fikirlerini sunmak ve Düzce’ye katkı sunmaları amacıyla davette bulunulan pek çok kurum temsilcisi arasında Türkiye Gazeteciler Fedarsyonu Genel Başkan Yardımcısı Gebze’li Levent Altun’da vardı. 2 gün boyunca Düzce Belediyesi tarafından en iyi şekilde diğer konuklar ile birlikte ağırlanan Altun’un, henüz Düzce’den ayrılmadan yapmış olduğu paylaşım ortalığı fena karıştırdı.

ALTUN ''DÜZCE'NİN İL OLDUĞU YERDE, GEBZE'NİN HAKKI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİDİR''

Levent Altun sosyal medya hesabından “Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Genel Başkanım Yılmaz Karaca ve Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanım Erol Tayhan ile birlikte Ekonomi Gazeteciler Derneği’nin davetlisi olarak Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresine katıldık. Vali, Milletvekilleri, belediye başkanı ve Düzce protokolünün katıldığı proğramda Düzce’nin sanayi, turizm ve kültürel varlıkları masaya yatırıldı. Ve şunu tekrar belirtmek isterim ki, Düzce’nin il olduğu yerde , Gebze’nin hakkı Büyükşehir belediyesidir”