KOTO YÖNETİMİNDE KRİZ
Kocaeli Ticaret Odası’nda neler oluyor? Ülke genelinde Gezi Parkı eylemleriyle başlayan 17 Aralık operasyonları ile zirve yapan olayların ardından kentimizde yeni bir tartışma başladı. Cemaate yakınlığı ile bilinen KOTO yönetim kurulunda yer alan bir iş adamı yerel seçimlere kadar Başbakan Erdoğan’ın partisinin başından gideceğini iddia ediyormuş. Bu açıklama sonrasında iş adamları arasında büyük huzursuzluk başladığı iddia ediliyor. Özellikle oda yönetiminde ayrışmalar kendisini gösterdi.
 
YÖNETİM TARAFINDAN DEĞİŞİKLİK
Geçtiğimiz günlerde KOTO yönetimi tarafından Genel Sekreter Yardımcısı Mert Alnıpak, İdari İşler Müdürü Murat Akman, Ekonomik Araştırmalar ve Dış Ticaret Müdürü Turgut Yılmaz ile Basın Yayın Sorumlusu Turan Berzah’ın görevlerine son verildiği kamuoyunda haber olmuştu. Çıkan haberlerde İdari İşler Müdürü Akman’ın görevinin başında olduğu belirtilirken, Basın Yayın Sorumlusu Berzah ise kendi isteği ile emekliye ayrıldığını açıklamıştı.
 
RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİDECEK
KOTO’nun yönetim kurulunda ise ayrışmaların olduğu kaydedildi. Yönetim içerisinde Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen bir iş adamı tarafından 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere kadar Başbakan Erdoğan’ın kesinlikle gideceğini söylemesi meclis üyeleri ve iş adamları arasında büyük tepki çekti. KOTO içerisinde Fethullah Gülen ve Adıyamanlılar Cemaati olarak iki farklı grubun çatışma içerisinde olduğu iddia edilirken, bir çok meclis üyesi ve iş adamı KOTO yönetimine tepki gösterdi. Yaşanan bu durum karşısında KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın nasıl bir tavır alacağı ise merak ediliyor.