Veli-Der Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz ''Bir liyakatsiz atama daha!'' ifadelerini kullanarak açıklamada bulundu.

Korkmaz ''Pedagojik eğitim ve Formasyon eğitiminden uzak bir kişinin, sırf siyasi geçmişi yüzünden, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanması çözüm yerine sorun getirmiştir.

Sosyal Hizmetler Uzmanları ve Eğitimciler varken bu atama, tam bir liyakatsizlige örnektir.

Yeni atanan Bakani,  uyarmayan ve açıkça bilgilendirmeyen Danışmanlar da dahil  her biri düşüncesizce haraket etmiş ve Devlet korumasındaki, bir çocuğun kimliğinin gizliliğinin esas alınması ilkesini ihlal etme zafiyeti göstermişlerdir.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları sözleşmesine göre;  Çocuğun özel hayatının korunması ve  yüksek yararı gözetme hakları, Sayin Bakan Derya Yanık tarafından açıkça ihlal edilmiştir.

23 Nisan Etkinligi adi altında, çocuğun gelişimsel dönemi, göz önünde bulundurulmadan çocuğun ifşa edilmesi ve Ramazan ayı münasebeti ile bir şekerin bile çok görülmesi , hem duygusal hemde fiziksel şiddet niteliğindedir.

Ön tekerlek nereye arka tekerlek oraya!  

Bu durum 10 yaşında çocuklara kurumlarda, zorla oruç  tutturan yetkililer de var mıdır sorusunun, sorulmasına da sebebiyet vermişdir.


Çocuk Hakları md.101. Koruma altındaki bir çocuğu ifşa edemezsiniz. Çocuğun iyi olma hâli esastır. Çocuğu herhangi bir ideolojik, politik amaca alet edemezsiniz yazmaktadır. Ve gelinen nokta da çocuğumuz politikaya kurban verilmiş ve savunmasız bırakılmıştır.

Temennimiz ; Devlet Ananin şevkatli elinin, çocuklarımızin üzerinde olmasi ve kurumlarda çocukların gelişimsel süreçleri gözönünde bulundurularak, çocukların mobingten uzak tutulmasının sağlanmasıdır.

Sayın Bakan Hülya Yanık hanfendi, şapkayı önüne koyup yaptigi davranışın sonuçlarını dusunup ve sebebiyet verdiği durumun sorumluluğunu alarak istifa etmelidir. Zira 

Md.26 ve 101.ci maddeye göre , Çocuk koruma kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanması hakkındaki yönetmeliğe göre çocuğun avukatı hariç, hiç kimse  çocuğun adresi, fotoğrafları, yaşadığı travmalar gibi çocuğa yakınlarına ait her türlü bilgi gizli tutulur. Kamuoyuna saygılarınızla '' dedi.