Kocaelispor, Akanbi ve Samed Ali’yi kadrosuna kattı. İki golcü de 1.5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ibrahim Akanbi Rasheed ile 1.5 yıl "Kulübümüz, Ibrahim Akanbi Rasheed ile 1,5 (+1 yıl opsiyon) yıllık sözleşme imzalamış bulunmaktadır. Camiamıza hayırlı olsun. Samed Ali Kaya ile 1,5 yıl Kulübümüz, Samed Ali Kaya ile 1,5 yıllık sözleşme imzalamış bulunmaktadır. Camiamıza hayırlı olsun."

 

 

Kocaelispor Tarihi

1957 yıllarında Baçspor kulübünün yöneticileri İzmit Belediyesine müracaat ederek, şehrin doğu kesiminde bulunan gençlerin spor yapmalarına cevap verecek bir arsanın verilmesini isterler. Belediye Başkanı Osman GENCAL konuya yakın ilgi gösterir. Bu ilginin temelinde GENCAL’ın eski bir sporcu olması aynı zamanda Baçspor’un üyesi olması rol oynar. Belediye Eski Tayyare meydanında 28 bin dönümlük araziyi 1 Lira gibi sembolik bir ücretle Baçspor’a verir. 1961 yılından sonra karayolu şehir içi güzergahının değişmesi üzerine arsanın istimlak olması gündeme gelir. Kulübün tapulu malı olan bu arsa İzmit şehrinin spor tesisleri bünyesinde mütalaa edilerek 283.000 TL bedelle B.T.G.M’ince istimlak edilmiştir. Arsanın satışından elde edilen bu gelirle Baç semtinde bir arsa satın alınmış ve hemen inşaata başlanarak, bina bitirilmiştir. Güzel bir tesise kavuşan Baçspor yöneticileri, ilk kez 1964 yılında profesyonel bir takım kurmayı ve 2.Ligde yer almayı düşünürler. Bu yıllardaki yasal mevzuat 2.Ligde yer alacak kulüplerin en az üç takımın birleşmesi sonucu ortaya çıkacak bir kulüp ve yeterli tesisleri olması koşullarını arıyordu. 1965 yılında bu koşulları yerine getirebilmek için İzmit Gençlik ve Doğanspor yöneticileriyle bir araya gelinir, toplantılar olumlu geçer fakat iş kulübün renkleri konusuna gelince üç kulübün yöneticileri kendi renklerinden vazgeçmek istemez. Zamanın Futbol Federasyonu yetkilileri özellikle bölge ismi taşıyan kulüpleri liglere öncelikli alıyordu. Bu durumu iyi değerlendiren Baçspor Yöneticileri 1965 yılındaki kongreye kulübün ismini Kocaelispor olarak değiştirilmesi önerisiyle gelir ve kongre delegeleri isim değişikliği sonucu Türkiye Amatör Futbol Ligine ilk adımı attıracak olan bu öneriyi tereddütsüz onaylar.

Kocaelispor hemen başvurusunu yapar, başvuru üzerine federasyon yetkilileri kulübü ve tesisleri heyet ile birlikte yerinde inceler. Karar büyük çoğunluk ile Kocaelispor’un lehine olur ve Kocaelispor 1965-1966 sezonunda amatör lige katılır. Kocaelispor bir yandan amatör ligde mücadele verirken yöneticiler profesyonel ikinci ligde yer alabilmenin çalışmalarını sürdürürler. Üç Kulüp yöneticileri tekrar bir araya gelirler, tüm konularda anlaşarak yeşil siyah renkleri benimseyerek ortak kongrelerini yaparlar ve yönetim kurulunu seçerler.

Baçspor’a arsa tahsisiyle başlayıp bugünlere gelinmesinde Belediye Başkanı Osman GENCAL, Belediye Meclis Üyeleri, tesisin inşaatında büyük katkıları olan İsmail KOLAYLI, Y.Müh Şemsettin BAŞARAN, Y. Müh. Bedri GÜNGÖR, Müh. Ziya TAŞDELEN, Mannesman Fabrika Müdürü Alparslan AKMAN, İbrahim KÜÇÜKÖRS, Nasut KAYALI ve bu aşamaya gelişte maddi manevi destek veren Kocaelispor Taraftarları ve İzmit halkının oluşturduğu Kocaelispor artık bir semt takımı değil, tüm kentin takımıdır.

Kocaelispor 1966/1967 Sezonunda Türkiye 2.Ligindedir.

 

 

Kocaelispor Kulübü’nün İlk Yönetim Kurulu

Başkan : İsmail KOLAYLI

2.Başkan : Cemal ILGAZLI

Genel Sekreter : Bahri GÖK

Kaptan : Nasut KAYALI

İdari Amir : Kenan AKGÜN

Muhasip : Mustafa KURUCAY

Veznedar : Cevat ADEMOĞLU

Yönetim Kurulu Üyeleri : Muzaffer DANYER, Hasan ULUGÜN, İhsan SANAL, Nazif DÖKEN, İsmet DURAN

 

KOCAELİ STADYUMU HAKKINDA

Genel Özellikler

Kocaeli stadyumu arsasi şehrin doğusunda mevcut amatör ali kahya spor tesislerinin bulunduğu arsadir. Şehir merkezine yaklaşik 7 km mesafededir. Gün geçtikçe gelişmekte olan şehrin sembol yapilarindan olmasi amaçlanmaktadir. Kocaeli stadyumu toplam 90 bin metrekare imar alani olan arsa üzerine inşa edilecektir. 35 bin seyirci koltuğu, 560 vİp seyirci koltuğu, 6197 uefa club koltuğunun yer aldiği statta 752 koltuk kapasiteli loca bölümü ve bati ve doğu tribünlerinde toplam 187 adet loca bulunmaktadir.21 asansörün bulunduğu statta 646'si kapali olmak üzere 1215 otopark ve 11 araçlik otobüs parki yer almaktadir.

Çok amaçli olarak hayata geçirilen stadyumda, restoran, büfe gibi sosyal alanlarin yani sira çoklu bilet satiş gişeleri mevcuttur. İki tribün kati arasinda loca ,VIP alanlari, stadyum yönetimi, restoran ve food-court gibi işlevleri içeren ara kat yerleştirilmiştir. Stadyumun güney ve doğu tribün girişlerine mağazalar yerleştirilmiştir.

Stadyumun ana VIP girişi bati yönündedir. Stadin altinda 646 araçlik bir VIP otoparki öngörülmüştür. Stadin çeperinde toplamda 570 araçlik bir otopark tasarlanmiştir. Bu park yerleri, yollara uygun kavşaklarla bağlanmaktadir. Ayrica stadyum çevresi yaya dolaşim alani olarak tasarlanmiş, farkli lokasyonlarda yeteri sayida bilet gişeleri yerleştirilmiştir. Yaya dolaşim alaninin dişinda kalan alan ise 512 ağaç ile peyzaj edilmiştir.

Süper lig ve UEFA standartlarindaki bu stadyum sadece maçlarda değil, ekonomik anlamda eğlence merkezi ve olasi doğal afetlerde ise barinak olarak kullanilabilecektir.

Teknik özellikler

Kocaeli stadyumu aAlper Aksoy Mimarlik tarafindan tasarlanmiş olup, ekibin başinda Y.Mimar Alper Aksoy bulunmaktadir. Stadyumun tabani bir elips şeklindedir. Enine ekseni 200 metre, boyuna ekseni ise 238 metredir. Yayalarin dolaşim alanlariyla servis ve araç dolaşim alanlari birbirinden ayri olarak çözülmüş ve stadin daha rahat çalişmasi sağlanmiştir.

Stadin araziye konumlanmasi kuzey-güney doğrultusundadir. Toplam saha boşluğu kenar çekmeleri ile birlikte yaklaşik 11.000, oturum alani ise 34.000 metrekaredir. Stadyumda türkiye'de benzer inşaatlarda olduğu gibi dökme beton kullanilmiş oturma basamaklari ise prefabrik beton kullanilarak inşa edilecektir.

İki kademe olarak yapilan tribünlerin alt kismi yaklaşik 22 derece eğimlidir. Bu sayede alt tribünlerin iyi bir seyir için sahayi tam olarak görebilmesi amaçlanmiştir. Basamaklarin kot yüksekliği alt kademede 37 cm dir. Kot yüksekliği üst kademedeyse eğim 30 derece ve üstünde olduğundan dolayi 50 cm ve üzeridir.