Kocaelispor’un küme düşmesini ardında tepkilerin odacığı olan Engin Koyun’un kongre kararı alması istenmişti. Koyun’un kongre yerine devam etme kararı alması sonrası büyük tepki oluşmuştu. Yönetiminde peş peşe istifalar yaşanırken, kulüp üyelerinin olağanüstü kongre kararı alınması için imza kampanyası başlatmıştı.

Taraftar ve kulüp üyelerinden gelen tepkilerin ardından Başkan Engin Koyun, kongrenin devre arasında yapılacağını belirtmişti ancak kongre üyelerinin devam ettirdiği imza kampanyasında yeter sayıya ulaşıldı. Toplamda 520 imzanın toplandığı kampanyada, son imzanın da Kulüp Başkanı Engin Koyun tarafından verilmesiyle birlikte Kocaelispor’un olağanüstü kongreye gideceği kesinleşmiş oldu. Olağanüstü kongrenin ise en geç Kasım ayının başında yapılması bekleniyor.

Kocalispor Kongre Üyeleri tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

“Kocaelispor Kulübü Kongre Üyeleri olarak Kulübümüzü Olağanüstü Genel Kurula götürmeyi istemekteyiz. Amacımız; mevcut yönetimin geçmiş dönemde yaptıklarının Genel Kurul Salonunda kamuoyu ile açıkça paylaşmasıdır. Bu vesile ile kulübümüzün amaç ve hedeflerini yeniden zirve olabilmesi amacıyla yapılacak kongrede yeni bir başkan ve buna bağlı bir yönetimin belirlenmesini, Kocaelispor Kulübü Kongre Üyeleri olarak talep ediyoruz. Olağanüstü Genel Kurula gidilebilmesi için toplanması gereken imza sayısı 534 olması gerektiği, Kocaelispor Kulübü tarafından belirtilmesine rağmen yapılan incelemelerde bazı üyelerin isimlerinin sehven iki kez yazıldığı ve vefat eden üyelerin ise isimlerinin listeden çıkarılmadığı tespit edilmiştir. Bu durum sonucunda üye sayısı 515 olarak tespit edilmiştir. Kocaelispor Kulübü Kongre Üyeleri ve taraftarları tarafından toplanmış güncel imza sayısı 520'dir. Son imzanında Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun tarafından verilmesiyle birlikte imzalar; yarın noter tarafından tasdik edilip, Kocaelispor Kulübüne ve resmi mercilere teslim edilecektir.”