Darıca Belediyesinin Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının en dikkat çeken maddelerinden biri ise Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’un makam aracı olarak kullanılması için Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a yetki verilmesiydi. Meclisten oy birliğiyle geçen TOGG’un makam aracı yapılmasıyla ilgili maddenin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, şunları söyledi:

ÇIKAR ÇIKMAZ ALACAĞIZ
“Bugün yoğun bir meclis gündemimiz vardı. Kentimizde yaşayan insanlarımızın problemlerini çözmek adına yaklaşık 10 maddelik gündemimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de hem araç alımları konusu hem de yeni yerli ve milli aracımız olan Togg’un alım yetkisiyle ilgili bir çalışma yaptık. Sağ olsun meclisimiz oy birliği ile bize yetki verdi. İnşallah 2023’te Türkiye’nin yollarında olacak olan yerli ve milli aracımızı yola çıkar çıkmaz Darıca Belediyesi olarak bizler de alıp, halkımıza hizmet etmek adına onunla beraber yol yürüyeceğiz.


BİZE DÜŞEN DESTEK OLMAK
Darıca’ya kaçıncı araç nasip olur onu bilme şansımız yok ama neticede biz bu yolun yolcusuyuz. Cumhurbaşkanımızın açtığı yerli ve millileşme noktasındaki araca sahip çıkmak Darıca Belediyesi olarak bizim de görevimiz. Biz bugünlük bir tane araç alma yetkisi aldık. Ama üretimle ilgili yol açıldığı zaman daha fazla araç satın almaya gidilerek bu sürece destek olmamız gerekir diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın çıkmış olduğu bu kutlu yolda bize de düşen ona destek olmak. Makam aracı olarak kullanacağız inşallah” dedi.