Tüm dünyayı etkisi alan koronavirüs nedeniyle alışkanlıklarımızın çoğunluğunu değiştirmek zorunda kaldık... Virüsten korunmak için sosyal mesafe kurallarını dikkate aldığımız bu dönemde kış aylarından beri hayallerini kurduğumuz kalabalık tatil planlarını da rafa kaldırdık. Virüsün kesin tedavisinin ne zaman bulunacağı henüz bilinmezken hem kalabalıktan uzak olması hem de doğayla iç içe olma imkanı vermesiyle çadır ve karavan tatilleri popüler oldu...

KOCAELİ’DE KAMP YAPILABİLECEK YERLER

Ormanya’yı ziyaret edip kamp yap

40 araçlık karavan ve 100 çadırlık çadır kamp alanımız ile ziyaretçilerimize konaklama imkânı sunuyor.

Gebze Ballıkayalar Kanyonunda Tırmanış yap

Ballıkayalar Tabiat Parkı doğa aktiviteleri yapmak isteyenler için ideal

Beşkayalar Tabiat parkını gez

Kocaeli'de yer alan Beşkayalar Tabiat Parkı, vadi boylarında zengin çeşitliliğe sahip bitki örtüsü ve nefes kesen manzarasıyla ziyaretçilerine keyifli zamanlar yaşatmaktadır. Bu özellikleri yanında, yaban hayatı ve açık hava rekreasyonu yönünden zengin bir potansiyel arz eden yöre, yaylaları, mağaraları, çadırlı kamp alanları ve trekking güzergahları ile de ayrı bir öneme sahiptir.

Gölcük Eriklitepede Kamp yap

Yörede kayın, ardıç, kocayemiş, böğürtlen, laden, çayırotları türü flora bulunmaktadır. Saf kayın meşceresi ile kaplı alanının yaklaşık 5 ha. büyüklüğünde ki kısmı yöre halkı tarafından piknik amaçlı kullanılmaktadır. Yakın yerleşim bölgelerinden doğa mantarı toplamaya gelenler olmaktadır. Kayın (Fagus orientalis) bulunmaktadır. Alt tabakada ise Orman gülü (Rhododendron ponticum), Eğrelti otu (Ceterach Officinarum), kocayemiş (Arubutus unedo) ve çeşitli otsu türler yaygın durumdadır. Alanın işletmecisi Gölcük Belediyesi'dir. Alan içerisinde, 15 adet kır evi, kır lokantası, 2 adet idari bina, sıhhi tesis, çadırlı kamp alanı, yürüyüş yolu, manzara seyir kulesi, büfe, piknik masaları, macera parkı ve 5 adet mahalli ürün satış ünitesi bulunmaktadır.

İnönü Yaylasında Kamp Yap

İnönü Yaylası 1130 metre yükseklikte, uzunlamasına yayılmış, bölgedeki önemli yaylalardan biri. Batı tarafında bir mağara var, adını buradan aldığı söyleniyor. Konaklama yeri, otel, kamp tesisi vs.. yok (çadır kurmak için çok müsait) Ateş yakmanız mümkün, çevrede odun bulunabiliyor. Cafe & Restoran yok. Yürüyüş yapabileceğiniz, manzarası güzel parkurlar, patikalar var. Kamp veya piknik alanı olarak kullanabileceğiniz birçok köşesi var.

Kartepe Zirveye Kuzu yayladan yürüyüş yap, zirveye çıkıp kayak yap

Doğal güzelliklerine yakından şahit olmak istiyorsanız Kuzu Yaylası size bu güzellikler hakkında harika bilgiler verecektir.Kartepe-Maşukiye'de bulunan Kuzu Yaylası, hem İstanbul'un karmaşasından uzakta sadece tertemiz havanın ve yeşilliklerin size eşlik ettiği bir yer. İstanbul`'a yakın olmasından dolayı da kısa tatiller için fazlasıyla tercih edilmektedir. Kuzu Yaylası'nda kamp da kurabilirsiniz. İsterseniz yaylaya yakın otelleri de tercih edebilirsiniz. Doğa yürüyüşleri için ise muhteşem bir alandır Kuzu Yaylası. Bir sessizliği vardır. Sessizliği bozan sadece Kuşların mırıldandığı melodiler olacak. Buradan Sapanca Gölü de bir başka görünür üstelik. Manzaranın tüm güzelliği size selam verirken nereden nasıl başlayacağınıza karar veremezsiniz.Kuzu Yaylası'nda zamanın nasıl geçtiğini anlamasanız bile, buna rağmen unutamayacağınız çok şey olduğunu hissedeceksiniz. 

Kefken Pembe Kayalıkları gör

Pembe Kayalar ilginç jeolojik yapısıyla görülmesi gereken yerlerdendir. Prehistorik buluntu varlığının yanı sıra, Antik Çağ'dan itibaren taş ocağı olarak kullanılmıştır. Suyun içinde yumuşak olan pembe kayalar çıkarıldıktan sonra sertleşmektedir. Bu özellikleri sebebiyle Osmanlı Dönemi'nde dikdörtgenler şeklinde kesilerek deniz yoluyla İstanbul’a taşınmış ve mimaride kullanılmışlardır.

Gebze Yağcılar köyü Roma yolundan yürü

Kayalıdağı mevkiindeki ormanlık alan içinde bulunan ve Erken Roma Dönemi'ne ait olduğu öğrenilen onlarca tarihi barındırıyor.

Yuvacık Barajında Kamp yap, alabalık tesislerini gez

Alışılagelmiş bir seyahatin ötesinde deneyim yaşayacağınız Yuvacık kamp alanları, sizi şehir stresinden uzaklaştırırken, doğayla buluşmanıza olanak sağlıyor.

 

TÜRKİYE’DE EN İYİ 11 ROTA

1- Azmakbaşı Camping | Muğla

2- Gargara Kamp | Asos

3- Akyaka Orman Kampı | Muğla

4- Önder Camping | Kuşadası

5- Kapadokya Kaya Camping

6- Ada Camping | Cunda

7- Salda Gölü-Yeşilova | Burdur

8- Kaş Camping | Antalya

9- Hisarönü Evcan Camping

10- Andriake Camping | Antalya

11-Hipo Camp | İzmir

12-İzmir Sazlıca