Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) tarafından her iki yılda bir düzenlenen, gelecekte Olimpiyat Oyunlarında yarışma potansiyeli bulunan sporcuların katıldığı ve 2017’de 14. kez gerçekleşen Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’ne (EYOF), 23 – 29 Temmuz 2017 tarihleri arasında Macaristan’ın Györ kenti ev sahipliği yaptı.

 

Dünya genelinde 2500 sporcunun katıldığı olimpiyatlarda, MY OKULLARI öğrencisi Ömer Kemal Aydın Kocaeli'den olimpiyatlara katılan tek sporcu oldu.

Bronz madalya ile Avrupa’ya damga vuran Ömer Kemal Aydın 3.lük ile ülkemize dönüyor.

Macaristan’ın Györ kentinde süren Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali  (EYOF 2017) judo dalında ülke sıralamasında judocularımız, 2 altın ve 4 bronz ile üçüncülüğü elde etti. 

 

Tatami’nin son gününde erkekler +90 kg’da MY KOLEJ öğrencisi Ömer Kemal Aydın, madalya yolundaki müsabakalarına iyi başladı. İlk turu bay geçen Aydın, daha sonra Yunan rakibini yendi. Çeyrek final karşılaşmasında Gürcü rakibine takılınca repesajlarda bronz madalya şansı buldu. İlk maçında Bulgar, ikinci maçında Rus’u yenince kürsü için Hırvat rakibiyle mücadele etti. Aydın, son maçını kazanarak bronz madalya ile EYOF’ta kapanışı yaptı.

Ülkemize, şehrimize madalya getiren Milli gururumuz MY Okulları öğrencisi Ömer Kemal Aydın'ı tebrik eden okul yönetimi, başarılarının artarak devamını diledi. Akademik başarı kadar sosyal ve spor alanlarındaki başarıları da önemsemeye ve bu alanlarda da çalışmalara devam edeceğini belirten okul yönetimi, bu yıl Teog başarısı, motosiklet, judo ve boks alanlarında Kocaeli’mize yaşattığımız gurur için mutluyuz diye açıklama yaptı.