Aday ve temayül yoklamasının tarihlerini veren Ceyhan, 28 Şubat’a aday adayı tanıtım toplantısını, 1 Mart’a ise temayül yoklamasını yapacaklarını kaydetti. Aday adayı tanıtım toplantısının The Ness Otel’de, temayül yoklamasının ise Antikkap’da yapılması planlanıyor. Temayül yoklamasında oy kullanacaklar ve kimlerin gireceği de netleşti. 
 
Hafta içi aday adayları ile toplantı yapacaklarını belirten Ceyhan, “Önümüzdeki Cumartesi günü tanıtım toplantısını ve 1 Mart’a temayül yoklamamızı yapacağız. Biz temayül yoklamamızda çıkan sonuçları genel merkeze vereceğiz. Daha sonra genel merkez anket çalışmalarını yapacak. Biz bir aylık süreçte aday adaylarımızla Mart ayının sonuna kadar Kocaeli’yi karış karış gezeceğiz. Ardından 11 adayımızla birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi. 
 
AKP’de 28 Şubat’a yapılacak olan aday adayı tanıtım toplantısı The Ness Otel’de gerçekleştirilecek. Sabah saatlerinde başlaması beklenen tanıtım toplantısında her adaya 5 dakika kendini tanıtma hakkı verilmesi planlanıyor. Aday adayları kendilerini 5 dakikalık süreçte teşkilatlara anlatacak ve teşkilatlardan temayül yoklaması için destek isteyecekler. 
 
Aday adaylarının tanıtım toplantısının hem ardından temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklaması Antikkapı’da yapılması planlanıyor. Sabah saat 09.00’da başlaması beklenen temayül yoklamasında teşkilatlar başvuran tüm aday adayları ile ilgili oy kullanacak. Temayül yoklamasında il ana kademe, kadın ve gençlik kolları, ilçe ana kademe, gençlik ve kadın kolları yöneticileri ve mahalle temsilcileri, belediye başkanları oy kullanacak. 
 
1 Mart’a yapılacak olan temayül yoklamasında aday adayları arasında temayüle girmemesi beklenen isimlerde var. Mevcut milletvekillerinden başvuranların temayül yoklamasına almayacağı belirtilirken, eski il başkanı Mahmut Civelek’te temayül yoklamasına girmeyecek isimler arasında yer alıyor. Mevcut vekillerin ve Civelek’in diğer adaylara haksızlık olmaması nedeniyle temayüle alınmadığı öğrenildi.