Bazı yayın organlarında yer alan "81 ildeki kuyumcuların kesme altın alım ve satımı yapmama kararı aldı" haberi sonrası gazetemiz 41havadis.com bölgemizin önde gelen isimlerine "kesme altını" sordu. 

TURAN "ALTIN, HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN ALTINDIR"

Bölgemizin kuyumculuk ve pırlanta sektörünün önde gelen isimlerinden Darıca Blue Dimaond sahibi Yıldıray Turan “Kesme altın alış ve satışı yasaklanıyor mu?” sorusuna cevap verdi.

Gebze Kuyumcular Derneği önceki dönem Başkanı Yıldıray Turan, bazı yayın organlarında yer alan "81 ildeki kuyumcuların kesme altın alım ve satımı yapmama kararı aldı" şeklindeki haberler üzerine gazetemize açıklama yaptı.

Çekme altınların alınıp satılmasında bir kısıtlama olmadığını belirten Turan, "Altın fiyatlarının yükselişinin devam ettiği bu dönemde bu türden kaynağı belirtilmeden paylaşılan haberlere itibar edilmemelidir. Altın, her ne şekilde olursa olsun altındır. Yatırımını kesme altından yana kullanan vatandaşlarımız tedirgin olmasın." değerlendirmesini yaptı.

 DENİZ SÖNMEZ "HAS SÖNMEZ KUYUMCULUK KESME ALTINI SATIN ALIR"

Bölgemizin köklü firmalarından Gebze Eskiçarşı'da faaliyet gösteren Has Sönmez Kuyumculuk sahibi Deniz Sönmez ''Yatırımcının en güvendiği liman olan altın hakkında çıkan bu haberler doğruyu yansıtmamaktadır. Kesme altınım var satamıyorum diyebilecek bir durum söz konusu olmaz. Hatta makas aralığındaki cazip rakamlardan dolayı yatırımcılar kesme altını tercih etmektedir. Has Sönmez kuyumculuk bu korkuyu yaşan tüm vatandaşlarımızın kesme altınını satın alır. Fakat vatandaşlarımız korkuya kapılarak zarar etmemeli" dedi