AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Dilovası’nda bulunan Kömürcüler OSB’nin 2021 yılında kaldırılacağını ifade etti.

AK Parti’li Yıldırım yaptığı açıklamada, “AK Parti iktidarı ile birlikte önemli hizmetler ve yatırımlar alan Dilovası ilçemizde son 12 yılda çözülemez denilen birçok sorun çözülmüşken, son 12 yılda hükümetimiz ve belediyelerimizle birlikte yapılamaz denilen birçok proje hayata geçmeye ve önemli yatırımlar almaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un dün Kocaeli’de ilçemiz ile ilgili yaptığı açıklamaları saptırarak algı operasyonu yapmaya çalışılmaktadır.

YENİ YAŞAM ALANI

Bakanımızın yaptığı açıklamalar, Dilovası halkının dile getirdiği sorunların çözümü için yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalara belediyemiz ve teşkilatımızda destek vermektedir. Bakanımızın yaptığı açıklamasında Dilovası’nın taşınmasının söz konusu olmadığı gibi aksine yatırımların devam edeceğidir. Bakanımız tarafından yapılan açıklamada TOKİ tarafından ilçemiz Tavşancıl bölgesine ilk etapta 120 blok ve bin 200 konut projesi önümüzdeki yıl yapımına başlanacak ve ilerleyen yıllarda da yine aynı bölgede 15 bin yeni konut yapılarak Dilovası’nın yeni yaşam alanı oluşturulacağıdır.

KÖMÜRCÜLER 2021’DE GİDİYOR

Dilovası yapılacak olan konutlarla birlikte cazibe merkezi haline gelecektir. TOKİ tarafından yapılacak olan konutlardan almak isteyen alacaktır. TOKİ tarafından yapılacak olan konutlar TOKİ’nin Köseler Mahallemizde yaptığı gibi kura ile satışı gerçekleşecektir. Dilovası halkının oraya taşınacağı gibi bir çalışma olmayacaktır. Ayrıca Bakanımızın da özellikle üstünde durduğu Kömürcüler OSB’nin kaldırılması konusunda da Bakanımız Sayın Murat Kurum net bir dille açıklamada bulunarak, Kömürcüler OSB’nin 2021 yılında kesinlikle Dilovası’ndan kaldırılacağı müjdelenmiştir” dedi.