Diler Demir Çelik Endüstri ve Ticaret A.Ş, Diler Elektrik Üretim A.Ş., Diler Dış Ticaret A.Ş, Yazıcı Demir Çelik San. ve Turizm Tic. A.Ş gibi önemli şirketleri Kocaeli'de bulunan Diler Holding’de veri sızıntısı meydana geldi.

KULLANICI HESAPLARI ELE GEÇİRİLDİ
Ağustos ayında meydana gelen veri sızıntısıyla ilgili detaylar Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından duyuruldu. Kurum tarafından yapılan açıklamada 1.200 çalışanın verilerinin sızdırıldığı, güvenlik duvarı açığından yararlanılarak sızıldığı ve parola saldırısı ile kullanıcı hesaplarının ele geçirildiği, ele geçirilen hesaplar ile fidye yazılımının yüklendiği duyuruldu.

SIZINTI YAŞANAN ŞİRKETLER
Yapılan duyuruya göre sızıntı Diler Holding’e bağlı Atlas Enerji Üretim A.Ş., Bodova Turizm Yatçılık San. ve Tic. A.Ş., Diler Demir Çelik Endüstri ve Ticaret A. Ş., Diler Denizcilik ve Tic. A.Ş., Diler Elektrik Üretim A.Ş., Diler Dış Ticaret A.Ş., Esm Denizcilik ve Ticaret A.Ş., Eti Toprak Endüstrisi ve Ticaret A.Ş., Renar Bitkisel Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Resa Demir Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Yazıcı Demir Çelik San. ve Turizm Tic. A.Ş. şirketlerinde meydana geldi.