Beş ay önce oradaydı. Tokyo'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Mısır'a karşı çeyrek finalde madalya kazanma hayali suya düşen Alman milli hentbol takımının tam ortasında. Japon başkentindeki turnuvanın ardından Weinhold, 137 uluslararası maç ve 336 golün ardından DHB takımından emekli olduğunu açıkladı.

Ve böylece Alman rekor şampiyonu THW Kiel'in 35 yaşındaki geri saha oyuncusu, bugünlerde kendisini uzaktan gözlemci rolünde buluyor. Bu durum Fürth'ün yerlisi için tamamen yeni değil, çünkü bir yıl önce Mısır'daki Dünya Kupası'ndan ailevi nedenlerden dolayı vazgeçti. Ama o zamanlar sadece bir araydı, kalıcı bir şey değildi.

Weinhold: Avrupa Şampiyonasına iyi bir başlangıç, ancak iyileştirme için yer var
2016 Avrupa şampiyonu spor kulübünü ziyareti sırasında "Kayıttaki adamları gördüğümde içim sızlıyor ve öyle hissediyorsun" dedi. "Ama tabii ki hazırlıkların arkasında ne olduğunu da biliyorum. Bu yüzden kendim, çocuklarım, ailem için iki haftam vardı ve onları da kaçırmak istemezdim."


Avusturya'daki kayak tatilinden döndükten sonra, solak oyuncu Macaristan ve Slovakya'daki Avrupa Şampiyonalarında çok sayıda maç gördü. Tabii ki Alman takımının maçları da Pazar günü Beyaz Rusya ile başlayan 33:29'dan sonra.Avusturya 34:29 mağlup oldu ve böylece ana tura erken girdi.

"Her durumda, ilk birkaç maçın kazanılmış olması sizi tatmin edebilir."
Şimdi Salı günü (18:00), yine bir tur ilerleyen Polonyalılara karşı son ön tur oyununda, ana tura 2-0 puanlık optimum puanı bir galibiyetle almakla ilgili.

Sonuçlar şimdiye kadar sevindirici olsa da, THW gazisi milli antrenör Alfred Gislason'ın takımının performansından tamamen memnun değildi. Weinhold, "Oyunlara girmek için bir şeye ihtiyaçları vardı" dedi.

Bir sonraki nefeste ayrıca, bir turnuvanın başlangıcında her şeyin en iyi şekilde işlenemeyeceğini anlamasını istedi - özellikle de Alman takımı kadar çok değişen bir takımda.

"On dakika sonra domine etmeyi beklemeyin"
Weinhold, "Belarus veya Avusturya'ya karşı oynadığınız gerçeğini hafife almamalısınız. Sıralarında iyi oyunculara sahip olan ancak 60 dakikanın üzerinde seviyelerini koruyamayan birçok takım var." Alman takımının on dakika içinde galip gelmesini veya uzaklaşmasını bekleyemezsiniz." Ama tabii ki, "Bir sonraki görev için avantajlı bir başlangıç ​​yapsaydık kesinlikle daha iyi olurdu" diye ekledi.

DHB ekibinin Golla ve Wiencek liderleri
Weinhold'a göre, Kuzey Almanya kulüplerinden sadece iki profesyonel - SG Flensburg-Handewitt'ten Johannes Golla ve THW Kiel'den Patrick Wiencek - takıma liderlik etmede önemli rollere sahipler.

"Benim için Johannes Golla ve Patrick Wiencek takımın temel direkleri."
Weinhold, "Geri saha atıcısı Julius Kühn'ün pozitif korona testi sonucunda en azından sonraki iki maçta ayrılması üzücü" dedi. Kendisi zaten Covid 19 hastalığından muzdarip olan 2016 Olimpiyat bronz madalyası, "Ancak diğer takımlardan kaç oyuncunun eksik olduğunu gördüğünüzde, bir vakayla hala nispeten iyi durumdayız" dedi.

Korona hastalığı sonrası akciğer sorunları
Dört ila beş hafta sonra ciğerleriyle ilgili sorunlar yaşadı ve öksürük dürtüsü hissetti. Weinhold, "Tekrar performans gösterebileceğimi anlamam biraz zaman aldı" dedi. Macaristan ve Slovakya'daki turnuvadaki sportif başarı için "kaç tane korona vakanız olduğu kesinlikle bir rol oynuyor". Almanya, ana tura katılmaları nedeniyle en az beş maç daha oynayacak.

ndr.de