Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, bugün gerçekleşen 2022 yılının son meclis toplantısında skandal sözlere imza attı. Daha önce Dilovası'nda bir arıtma tesisinden kaynaklanan kokuya sitem eden vatandaşlara; “Adam yerine koyuyorum elinizi sıkıyorum, adam olun, siz kimsiniz lan!” diyerek bir skandal çıkışa neden olan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir bu sefer Dilovası'ndan Kanada'ya iltica eden gençlere ''gay'' dedi.

Türkiye’den yurtdışına göç eden sayısının hergeçen gün arttığı bu dönemde. Dilovası'nda 2020 yılı içerisinde Dilovası'nda yaklaşık 2 bin kişinin Kanada'ya göç edildiği iddia ediliyordu. Ekonomik sıkıntılardan bahseden Dilovası Belediyesi Meclis üyesi Turan Tekgül “Şu anda bu kadar müjdeyi veriyorsunuz ama insanlar Dilovası’nda aç, halk ekmek kuyruğuna giriyor bunlarla ilgili ne yapabiliriz?” diye sordu. Tekgül’ün sorusuna eşcinsellerle ilgili konuşarak cevap veren Şayir kurduğu cümlelerle Meclis üyelerini şok etti.

AK Partili Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası'ndan Kanada'ya iltica eden gençlerin tamamını kapsayarak  ''Dilovası'nda ne kadar gay varmış haberimiz yok'' ifadelerinde bulundu. Şayir ''Dilovası'nda ne kadar gay varmış haberimiz yok ya. İltica etmek için biz gayiz diyorlar. Bizim cinsel haklarımıza saldırı var. Orda geçnemiyoruz'' dediklerini ileri sürdü.

Dilovası Belediyesi Meclis üyesi Turan Tekgül ''bu dediğini yapanda, senin yaptığında çok büyük terbiyesizlik'' diyerek bu uslüba karşı burda durmamızın bir anlamı yok diyerek tepki gösterdi. 

Dilovası Belediyesi Meclis üyesi Salih Adıgüzel konu hakkında gazetemiz 41havadis.com'a açıklamada bulundu. Adıgüzel ''Belediye Başkanı Hamza Şayir, ekonomik sıkıntılardan dolayı Dilovası'ndan Kanadaya iltica eden Dilovası gençlerinin tamamına ''gay'' dedi. Bir Belediye Başkanının uslubuna yakışmayan bu durum karşısında meclisi terk ettik. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in bu kötü ağzını kınıyoruz'' dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in ilk skandalı değil!

Dilovası'nda bir arıtma tesisinden kaynaklanan kokuya sitem eden vatandaşlara; “Adam yerine koyuyorum elinizi sıkıyorum, adam olun, siz kimsiniz lan!” diyerek ulusal basında yer almıştı..