ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Erdoğan’ın “Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur” sözlerine Hamas’ın sivil hedeflere gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle ‘yabancı terör örgütü’ olarak tanımlandığı hatırlatması yapıldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “Hamas’ın bir terör örgütü olmadığı” yönündeki sözlerine cevap verdi.

VOA Türkçe’den Dilge Timoçin’in haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Hamas konusundaki tutumumuz net. ABD, Hamas’ı 1997 yılında, sivil hedeflere karşı gerçekleştirdiği önceden tasarlanmış, siyasi amaçlı şiddet eylemleri nedeniyle ‘yabancı terör örgütü’ olarak tanımlıyor” denildi. ABD Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Rusya ile İsrail arasındaki her türlü benzerliği reddederek “Rusya, komşularının topraklarını ele geçirmek ve kan dökerek sınırlarını genişletmek amacıyla Ukrayna’da kışkırtılmamış ve haksız bir savaş başlattı. İsrail ise Hamas tarafından gerçekleştirilen korkunç bir terör saldırısına karşılık vermekte ve kendisini terörizme karşı savunuyor” dedi.