İzmit Belediyesinin halka ve üreticiye dokunan projelerinden biri olan ve 2022 yılı itibariyle Çınar Halk Market’teki raflarda yerini alan Halk Süt, vatandaşlar yoğun ilgi görüyor. Çınar Halk Market’te uygun fiyat ve yüksek besin değeriyle satışa sunulan Halk Süt, ayrıca Kardeş Eller Gıda Bankası aracılığıyla ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERİYOR
Halk süt satışlarıyla ilgili bilgi veren Çınar Halk Market personeli Mustafa Hüseyin, “Çınar Halk Market’te satışa sunduğumuz Halk Süt’ümüz vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Reyonlara koyduğumuz sütlerin hızlıca satılmasından dolayı reyonda ürün kalmadığı zamanlar oluyor, müşterilerimizin satın aldığı Halk Süt’ten yapmış olduğu yoğurt ve tatlıların çok güzel olduğu şeklinde geri dönüşler alıyoruz.

PAZARTESİ, ÇARŞAMBA VE CUMA
Özellikle yoğurdun kıvamı ve lezzetinden dolayı vatandaşlar çok memnun. Çınar Halk Market personelleri olarak biz de Halk Süt tüketiyoruz. Gerçekten yağ oranı ve lezzeti çok güzel, kaynatırken oluşan kaymağı da ayrı bir lezzetli. Halk Süt reyonlarımıza Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri geliyor ve vatandaşlar tarafından gösterilen yoğun ilgi de bizim hoşumuza gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

Soğuk süt ne işe yarar?

İşte, soğuk sütün diğer faydaları:

Soğuk sütte kalsiyum bulunması vücudunuzun metabolizmasını iyileştirir ve böylece daha fazla kalori yakar.

Soğuk süt, vücudumuzu süper şarjlı tutan temel mikro besinler ve elektrolitlerle doludur.

Soğuk süt, içinde bulunan elektrolitler sayesinde vücuttaki su kaybını önler.

Her gün süt içilir mi?

Eğer düzenli ve dengeli şekilde ele alınır ise her gün süt içmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Özellikle fosfor ve magnezyum içeriği sayesinde birçok farklı hastalığa karşı önlem alma şansı verir. Bunlar içerisinde özellikle şeker hastalığı riskini önemli oranda azaltır

Sıcak süt mü soğuk süt mü?

Süt, kaynatmamak koşuluyla, tercihe bağlı olarak soğuk veya ılık içilebilir. Sütü vücut ısısına yakın, 35-40ºC de ısıtmak uygundur. Besin değerini koruması açısından sütün kaynamamasına dikkat etmek gerekiyor.

Boy uzatmak için süt ne zaman içilmeli?

Sütün boy uzamasını daha fazla desteklemesi için ise gece yatmadan içilmesi gerekir. Çünkü bu saatte içilen süt, büyüme hormonunun salgılanmasına da destek verir... İçerisinde kalsiyum bulunan süt ürünleri grubunda yoğurt, ayran ve peynir bulunur.

Süt içip uyumak boy uzatır mı?

Sütün boy uzamasına katkı sağlayabilmesi için gece yatmadan önce tüketilmesi tavsiye ediliyor. Gece yatmadan önce içilen süt büyüme hormonunun salgılanmasını destekler. Kalsiyum, kemik gelişiminde başrolde bulunan bir kaynaktır. Bu yüzden süt ve süt ürünlerini tüketmek doğru bir beslenme biçimi olacaktır.